Υπέρ της εξαίρεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών γνωμοδότησε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής διατυπώνοντας την άποψη ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της». 

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. το επιστημονικό συμβούλιο σημειώνει ότι «είναι άνευ νομικής επιρροής το αν τα καθήκοντα συνηγόρου ασκήθηκαν επ' αμοιβή ή όχι». 

Σχετικό ερώτημα είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά από παρέμβαση του μέλους της επιτροπής Θάνου Πλεύρη για ενδεχόμενο κώλυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε κάνει λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης και αποκλεισμού της από την επιτροπή λέγοντας ότι συγκρούσεις συμφερόντων υπάρχουν σε εκείνους τους βουλευτές της ΝΔ, που υπερασπίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εγώ είμαι αφιλοκερδώς συνήγορος τριών οικογενειών θυμάτων, και δεν έχω κανένα συμφέρον, παρά να φωτιστεί η αλήθεια» είπε.