Με μηνύσεις απειλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, τα οποία γνωμοδότησαν ότι δεν μπορούν να είναι μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών οι βουλευτές που έχουν εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής για «λυσσώδη προσπάθεια» να εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή και θυμήθηκε μια μήνυση που είχε υποβάλει πριν από 20 χρόνια στον Χένρι Κίσινγκερ για να δείξει τη σταθερότητα των απόψεων της. «Από τότε μέχρι σήμερα δεν αλλάζω αυτά που λέω, δεν αλλάζω στάση, και δεν λοξοδρομώ. Πρέπει να σας πω ότι δεν το έχω μετανιώσει. Γιατί μπορώ να κυκλοφορώ στους δρόμους κοιτώντας στα μάτια τους συμπολίτες μου χωρίς να έχω φύλαξη και άλλου είδους προστασία. Μπορώ να είμαι μία από τους πολίτες πάντα, και μπορώ να κοιτώ στα μάτια και τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, που βλέπουν αυτή σας τη λυσσώδη προσπάθεια να με εξαιρέσετε από την επιτροπή την εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών. Και καταλαβαίνουν ότι πάλι κάτι θέλετε να κρύψετε, πάλι όλα θέλετε να τα διαχειριστείτε, και να τα φέρετε στα μέτρα σας. Ξέρω ότι ενοχλώ πολλές και ισχυρές εξουσίες, ξέρω ότι η Πλεύση Ελευθερίας αυτό το μικρό καραβάκι είναι πολύ ενοχλητικό και το βαρούν πολύ, θα παραμείνει εδώ όσο κι αν προσπαθείτε να το τορπιλίσετε και να το καταβυθίσετε, θα συνεχίσει να πλέει προς την ελευθερία». 

Μιλώντας αργότερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα κινήσει ένδικα μέσα κατά των μελών του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, για τη γνωμοδότησή τους, καθώς, όπως είπε, προκύπτουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις.