Το ερώτημα αν εξακολουθεί να υπάρχει οικονομική κρίση στην Ελλάδα λόγω της ακρίβειας, ίσως είναι η ερώτηση του… εκατομμυρίου. Πράγματι η ακρίβεια έχει επηρεάσει χιλιάδες νοικοκυριά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα ωστόσο τα 4-5 τελευταία χρόνια υπάρχουν συμπολίτες που βλέπουν αισιόδοξα την πορεία της οικονομίας και διαπιστώνουν ότι υπάρχει βελτίωση και στα δικά τους οικονομικά.

Η βελτίωση αυτή φαίνεται παντού. Φαίνεται στην καθημερινότητα αλλά φαίνεται και στις διακοπές των Ελλήνων. Στο πλαίσιο αυτό, πολύ υψηλή πληρότητα θα καταγράψουν και φέτος οι χειμωνιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα το δεκαπενθήμερο των εορτών (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και Φώτα), φτάνοντας μάλιστα το 100%, όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου.

Αυτές τις ημέρες ωστόσο οι κρατήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς κινούνται στο 30% με 40% πάντα σε ό,τι αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων, αλλά όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των εορτών η πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας θα προσεγγίσει το 100% συνολικά, αναφέρουν οι ειδικοί.

ΔΙΝΟΝΤΑΣ το στίγμα των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, οι άνθρωποι του τουρισμού αναφέρουν ότι κορύφωση των κρατήσεων θα σημειωθεί από τις 22 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, όπου οι αφίξεις θα φτάσουν στο ζενίθ τους. Ωστόσο, στις ενδιάμεσες μέρες των εορτών (Τρίτη - Πέμπτη οι κρατήσεις πέφτουν στο 40%) εξηγεί ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Και σε αυτές τις γιορτές λοιπόν θα γεμίσουν ασφυκτικά οι τουριστικοί προορισμοί, ικανοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες και ενισχύοντας την οικονομία της χώρας σε μια περίοδο που ο τουρισμός έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Σημειώνω ότι οι περιοχές που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν την περίοδο των εορτών, πέραν αυτών με τα θεματικά πάρκα, είναι κι αυτές που διαθέτουν χιονοδρομικά κέντρα, όπως είναι η Αράχοβα και η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, η Δράμα, τα Καλάβρυτα κ.λπ. και σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν τα στατιστικά στα οποία αναφέρθηκα στην προηγούμενη παράγραφο.

Σίγουρα η ελληνική κοινωνία προσπαθεί ακόμα και σήμερα να συνέλθει από τη δεκαετή δημοσιονομική κρίση και τα Μνημόνια. Δεν είναι όμως εύκολο σε μια χώρα που παραλίγο να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στο τοπικό νόμισμα να επανέλθει στην κανονικότητα από τη μια χρονιά στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, χρειάζονται επενδύσεις, χρειάζεται περιορισμός της σπατάλης του Δημοσίου και χρειάζεται σίγουρα σταθερότητα, την οποία έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε στο σημείο αυτό ότι ένας από τους βασικούς λόγους, ίσως ο πιο σημαντικός για την επανεκλογή του Κ. Μητσοτάκη στις εκλογές του Ιουνίου, είναι η σταθερότητα την οποία έφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του και την οποία έχει δεσμευτεί να υπηρετήσει πιστά και τη δεύτερη τετραετία της ΝΔ την οποία διανύουμε τώρα.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον του. Κανένας δεν λέει ότι τα οικονομικά προβλήματα λύθηκαν ως διά μαγείας για όλους. Κάθε άλλο. Η ακρίβεια δημιουργεί νέες περιπτώσεις νεόπτωχων ανθρώπων που τα φέρνουν δύσκολα πέρα και γενικά υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού που τα φέρνει δύσκολα πέρα. Ομως η κανονικότητα έχει επιστρέψει και αυτό φαίνεται σε όλες τις δραστηριότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Οι Ελληνες περιμένουν τις γιορτές για να αλλάξουν παραστάσεις. Οσο πιο πολλοί το καταφέρουν τόσο το καλύτερο για την κοινωνία. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους...