Ενα εικοσιτετράωρο μετά τη σύλληψη του 18χρονου για τη φωτοβολίδα που πέταξε στον αστυνομικό και ο οποίος μέχρι και σήμερα χαροπαλεύει για τη ζωή του, έγινε αυτό που όλοι περιμέναμε να συμβεί: άρχισε η προσπάθεια να αλλάξει η πραγματικότητα για να χαραχθεί η υπερασπιστική γραμμή και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να φανεί ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει σχέση με το έγκλημα, ενώ ο ίδιος έχει ομολογήσει την πράξη του!

«Δικογραφία δεν έχω πάρει, οπότε είμαι σε δύσκολη θέση, δεν μπορώ να αναφερθώ σε πληροφορίες, αλλά γνωρίζω ότι έχει ομολογήσει», δήλωσε ο δικηγόρος του 18χρονου. «Αυτό που είπε σε μένα είναι ότι δεν έριξα μόνο εγώ φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό. Επεσαν δύο φωτοβολίδες. Δεν ξέρουμε αν ο αστυνομικός τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος», συνέχισε ο συνήγορος και συμπλήρωσε πως ο 18χρονος είναι σε σοκ, δεν μπορούσε να μίλησε τα πρώτα πέντε λεπτά.

ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ της αθωότητας και το συνταγματικό δικαίωμα της νομικής υπεράσπισης ισχύει για όλους τους πολίτες, για όλους τους κατηγορουμένους. Μέχρις εδώ νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι των αρμοδίων δικαστικών αρχών, οι οποίες και θα διερευνήσουν την υπόθεση με όσα όπλα τούς παρέχει ο νόμος για μια δίκαιη ετυμηγορία, ανεξαρτήτως των νομικών επιχειρημάτων που θα εισφέρει –ως οφείλει εκ του ρόλου της– η υπεράσπιση.

Με αφορμή λοιπόν τα όσα έγιναν στο γήπεδο του Ρέντη είναι η μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να φέρει, να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα και να αυστηροποιήσει τις ποινές για τον χουλιγκανισμό και όσους καθοδηγούν όλους αυτούς τους πιτσιρικάδες που δρουν σαν μια μαφιόζικη εγκληματική οργάνωση.

Αυτές τις αλλαγές και αυτές τις μεταρρυθμίσεις μόνο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μπορεί να τις κάνει. Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν όσοι νομίζουν ότι βρίσκονται υπεράνω νόμων και συμπεριφέρονται σαν να είναι νονοί της σικελικής μαφίας, χρησιμοποιώντας πιτσιρικάδες τους οποίους στρατολογούν για να επιτίθενται σε αστυνομικούς και φιλάθλους των αντίπαλων ομάδων.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ για να αλλάξουν όλα στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό σε σχέση με την οπαδική βία είναι μοναδική. Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία, σήμερα που το περιστατικό είναι φρέσκο, σήμερα που ο Κ. Μητσοτάκης έχει πολύ μεγάλη στήριξη από την κοινωνία, η οποία του ζητεί επιτακτικά να κάνει μεταρρυθμίσεις, να συγκρουστεί με κατεστημένες νοοτροπίες, να καταγγείλει όλους όσοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να δημιουργήσουν πρόβλημα γενικότερα στην κοινωνία, επειδή δεν εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα από τη σταθερότητα που υπάρχει σήμερα.

Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα αφήσει να περάσει αυτή η ευκαιρία. Νομίζω ότι έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι μαζί του για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τις εγκληματικές οργανώσεις που διαλύουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό…