Τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επεισοδιακής συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε εμφατικά να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να διαγραφεί από το κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης, διότι με τη χθεσινή του αμφισβήτηση αναφορικά με την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου, στην πραγματικότητα δεν αποδέχεται το καταστατικό του κόμματος. Παράλληλα, είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές ανάδειξης προέδρου, εφόσον δεν αποδέχεται το καταστατικό και επέμεινε να συμπεριληφθεί στην απόφαση της πολιτικής γραμματείας.

Αντιδράσεις από τον Πολάκη

Την έντονη αντίθεσή του για τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης. Συγκεκριμένα, φέρεται να της είπε σε έντονο τόνο «είπαμε, ρε Όλγα, αλλά εσύ το παρατράβηξες». Η πρότασή της τελικά απορρίφθηκε, καθώς προτιμήθηκε η διατύπωση της απόφασης της πολιτικής γραμματέιας να είναι ως ακολούθως: «Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών, είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς ανώτερος αυτών». Όμως, η κυρία Γεροβασίλη επανήλθε, ζητώντας τουλάχιστον στη συγκεκριμένη διατύπωση να προστεθεί «(...) κάθε μέλος και στέλεχος, πόσω μάλλον εκείνα που θέλουν να ηγηθούν του χώρου», η οποία επίσης απορρίφθηκε.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να τη γλίτωσε –έστω προς ώρας–, αλλά είναι βέβαιο ότι οι «87» τον περιμένουν στη γωνία για το πρώτο του ολίσθημα, το οποίο θα μπορούσε να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο, με το ερώτημα της διαγραφής. Και δεδομένης της... πληθωρικής προσωπικότητας του έκπτωτου αστακοκαραβοκύρη, μάλλον θα περάσει μαύρες ημέρες μέχρι τις εκλογές του κόμματος. Αν καταφέρει δηλαδή να παραμείνει μέλος του.