Φουλ επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στο Open, κατηγορώντας τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε το κόμμα one man show και προκάλεσε ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα έκανε αήθη επίθεση στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι ελέγχεται από την πολιτική εξουσία. 

Ξεχνώντας όσα συνέβησαν στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης του κόμματός του –και όσα είχε πει ο Σταύρος Κοντονής– ο Παύλος Πολάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι δικαστικές αποφάσεις επηρεάζονται ή υπαγορεύονται από την κυβέρνηση. Μάλιστα, είπε ότι δεν αποδέχεται τη συντριπτική εις βάρος του απόφαση για το ΚΕΕΛΠΝΟ και είπε ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η υπερπροβολή της προσωπικής επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη κάλυψε τα πολλά σωστά πράγματα που είπε» φέρνοντας ως παράδειγμα τις προτάσεις του κόμματος για τη φορολογία. 

Ο Παύλος Πολάκης είπε ότι διαφώνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη στο ζήτημα των F-35 και στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν κατάλαβα γιατί με τον γάμο θα έπρεπε εμείς να διατηρήσουμε τη δεδηλωμένη του Μητσοτάκη. Δεν έβαλε κομματική πειθαρχία η ΝΔ και βάλαμε εμείς» είπε. 

Κατά τα λοιπά, ο Παύλος Πολάκης έκανε προεκλογική εμφάνιση, λέγοντας ότι πάντα ήταν αρχηγός. «Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους» σημείωσε. Είπε επίσης ότι στην πρώτη γραμμή της Αριστεράς δεν είναι ο δικαιωματισμός, αλλά η ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όταν του επισημάνθηκε ότι αυτά τα λέει το ΚΚΕ απάντησε ότι «στο ΚΚΕ πέρασα μερικά από τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μου». 

Ο Παύλος Πολάκης είπε επίσης ότι πρέπει να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι και έδειξε την εμμονή του με την επιστροφή της ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο.