Βγαίνουν στα «βοθροκάναλα» (που θα ’λεγε κι ο Πολάκης) όσοι δεν συμπαθούν (sic) τον Κασσελάκη και μ’ ένα στόμα, μια φωνή, λένε: «Για τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ φταίει αποκλειστικά και μόνο ο Κασσελάκης». Μάλιστα. Δηλαδή, κατά τους πολέμιους του «καταστροφέα» Κασσελάκη, οι ίδιοι, το διάστημα που ήταν πρόεδρος ο «αστακοκαραβοκύρης», δεν έχουν καμία ευθύνη.

Αλήθεια, τι έκαναν αυτούς τους 11 μήνες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τσιμουδιά και παλαμάκια για τον «ουρανοκατέβατο» πρόεδρο.

Αλήθεια, όταν πήγαιναν όλοι μαζί στη βίλα Κασσελάκη στις Σπέτσες, για να συνεδριάσουν(!) ως κοινοβουλευτική ομάδα, δεν αντιλαμβάνονταν το γελοίον του πράγματος;

Αλήθεια, όταν κάθε τόσο τα τσούγκριζαν όλοι μαζί στα μπαράκια του Παγκρατίου, τον έβλεπαν ως ολετήρα από το Αμέρικα;

Αλήθεια, όταν πολλοί απ’ αυτούς έλεγαν ότι θα είναι ο «επόμενος πρωθυπουργός», δεν άκουγαν τα χαχανητά από τους οπαδούς τους;

Κοντολογίς, καταλαβαίνουμε ότι τώρα που βούλιαξε το καράβι δεν θέλουν να χρεωθούν το ναυάγιο και γι’ αυτό προσπαθούν να δείξουν ως υπαίτιο τον Κασσελάκη. Ωστόσο, η πλειονότητα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει ότι ο μεγάλος καημός των όψιμων επικριτών του Κασσελάκη ήταν η δική τους καρέκλα. Νυν υπέρ πάντων ο αγώνας (τους) για την καρεκλίτσα τους και τα προνόμια που τη συνοδεύουν. Τα υπόλοιπα είναι να ’χαμε, να λέγαμε.

Τρέμει το φυλλοκάρδι τους

Οι… αντικασσελίστας ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να κερδίσει εκ νέου την προεδρία ο «εφοπλιστής» από το Μαϊάμι, ωστόσο η καρδούλα τους το ξέρει. Εξάλλου, όλα τα γκάλοπ δείχνουν πως κερδίζει άνετα ο Κασσελάκης όποιον κι αν έχει αντίπαλο. Ακόμη και τον «άχαστο» Τσίπρα.

Ονειρώξεις

Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Κάπως έτσι και η μείζονα αντιπολίτευση βάφτισε «αντάρτικο» την ερώτηση 11 βουλευτών της ΝΔ για τα «κόκκινα» δάνεια. Αντί να σκεφτούν πώς θα κάνουν οι ίδιοι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, τους ενόχλησε γιατί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τους… πήραν τη δουλειά. Καίτοι το θέμα των «κόκκινων» δανείων είναι πολύ σοβαρό και καλά κάνανε οι «γαλάζιοι» βουλευτές, θα θυμίσουμε στους μουστερήδες του ΣΥΡΙΖΑ τα λόγια του πρωθυπουργού που, διαβλέποντας εγκαίρως το πολιτικό κενό που υπάρχει, είχε πει: «Η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για πολύ καιρό, εμείς θα πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση».

Η αναποφάσιστη Ολγα και ο «αναιδής» Στέφανος

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό υπερασπίστηκα το θέμα της μομφής. Δεν ξέρει ούτε πώς απευθύνεται. Το να είσαι αναιδής, δεν ταιριάζει σε έναν χώρο της Αριστεράς». Τάδε έφη Ολγα Γεροβασίλη σε τηλεοπτική της συνέντευξη για τον «σύντροφό» της Κασσελάκη. Οσο για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια πρόεδρος, ήταν ήξεις αφίξεις: «Πολύ σύντομα θα πάρω μία απόφαση. Χρειάζομαι λίγες ημέρες για μία απόφαση που προφανώς θα δημοσιοποιήσω». Για να δούμε αν αυτήν τη φορά θα διαβεί τον Ρουβίκωνα η πρώην υπουργός του Τσίπρα, γιατί στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω.

Πήρε το όπλο της

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Πολάκη εξαπέλυσε η Εφη Αχτσιόγλου. «Ξαναγράφει τα πράγματα διαφορετικά απ’ ό,τι τα έκανε. Πέρσι εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση εναντίον μου με ακραία συκοφαντία, χωρίς να κατεβαίνει ο ίδιος πρόεδρος, υποστηρίζοντας τον κ. Κασσελάκη. Εκανε τη βρόμικη δουλειά του Κασσελάκη, χωρίς ο ίδιος να κατεβαίνει υποψήφιος», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό κανάλι. Αναφερόμενη στα όσα έχουν πει ο Κασσελάκης, ο Πολάκης και αρκετοί πρώην σύντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ περί κλοπής των εδρών, η ίδια είπε ότι «αυτά τα ζητήματα περί κλοπής να τελειώνουν εδώ, εμείς υπηρετούμε αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε, η αναφορά μας είναι στον λαό και στη λαϊκή βούληση».

Πάρτε το αλλιώς στον ΕΦΚΑ…

Η είδηση που διαβάσαμε σε έγκυρα οικονομικά site είναι σοκαριστική. Εχουμε ανακύκλωση χρεών προς τον ΕΦΚΑ και με το 1/3 των οφειλών να προέρχεται από πρόστιμα! Δηλαδή και δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν τις οφειλές τους και ο ΕΦΚΑ τους τιμωρεί και τους χαρατσώνει με 30% πρόστιμο. Στην περίπτωση αυτήν, του ΕΦΚΑ, σίγουρα δεν είναι στραβός ο γιαλός: αυτοί αρμενίζουν στραβά.