Σε μια περίοδο συνεχών διεθνών προκλήσεων η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, λέει ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης, σε δήλωσή του στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της παράταξης.

«Η αταλάντευτη προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και η ενεργή συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό εγχείρημα αποτελεί κεντρικό στρατηγικό στόχο για τη ΝΔ, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Ο ιδρυτής της παράταξης μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, που οραματιζόταν μια Ελλάδα με ισχυρή φωνή στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας, υπογράφει στο Ζάππειο τη συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ στις 28 Μαΐου του 1979, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας. 

Η ενεργή υποστήριξη της ΝΔ στην ευρωπαϊκή ιδέα δεν περιορίστηκε μόνο στην ένταξη, αλλά διαμόρφωσε την ευρωπαϊκή μας συνείδηση, ενώ επεκτείνεται σε όλες τις υιοθετούμενες πολιτικές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού, εστιάζοντας στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την εμπέδωση των ευρωπαϊκών αξιών, της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Υπό την ηγεσία του προέδρου μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η χώρα δίνει έμφαση στην περαιτέρω προώθηση των πολιτικών συνοχής της ΕΕ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της αλληλεγγύης, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ανθεκτικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κομβικός ρόλος του πρωθυπουργού στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Υπό το πρίσμα των σύγχρονων και διαρκώς εξελισσόμενων διεθνών προκλήσεων, η ΝΔ αγωνίζεται για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη» τονίζει ο Γιώργος Σταμάτης.