«Με μπροστάρη τον πρόεδρό μας και πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διεκδικούμε με εθνική αυτοπεποίθηση αυτό που μας αξίζει: μια από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει», σημειώνει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Στέλιος Πέτσας, σε δήλωσή του στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

Αναλυτικά υπογραμμίζει στη δήλωσή του:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι συνυφασμένη με τη Μεταπολίτευση και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Την ιδρυτική μας διακήρυξη από τον εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, αγκάλιασαν συμπολίτες μας από κάθε γωνιά της Ελλάδας μας και από κάθε κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, με γνήσια αγάπη για το έθνος, την ελευθερία, τον πλουραλισμό, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Νέα Δημοκρατία κατέστη διαχρονικά από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Σταθερά απέναντι στον λαϊκισμό, με την πυξίδα της στραμμένη στη Δύση και την ευρωπαϊκή οικογένεια, αταλάντευτα προσανατολισμένη στην προάσπιση των αληθινών συμφερόντων της πατρίδας και με πίστη στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που πάνε τον τόπο μπροστά. Σήμερα, 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, χωρίς να γερνάει. Στη μακρά διαδρομή της από τη Ρηγίλλης στην Πειραιώς, παραμένει πιστή στις αρχές και στις αξίες της. Αποκατάστησε την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα που είχε τρωθεί στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, αυξάνει το εθνικό εισόδημα και τους μισθούς, φέρνει επενδύσεις και δουλειές, μειώνει την ανεργία, προστατεύει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ηγείται σε κοινές πρωτοβουλίες ενίσχυσης της στρατηγικής της αυτονομίας και της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής και κλιματικής κρίσης. Και με μπροστάρη τον πρόεδρό μας και πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διεκδικούμε με εθνική αυτοπεποίθηση αυτό που μας αξίζει: μια από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει.