Τη δέσμευση «να συνεχίσουμε, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αγώνα για νέες νίκες. Νίκες που θα δυναμώσουν τη φωνή μας και θα εγγυώνται ασφάλεια και σιγουριά για την Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Ελληνες» καταθέτει με δήλωσή της στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, η βουλευτής Καρδίτσας, Ασημίνα Σκόνδρα.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Εύλογα οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες αισθανόμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι. Απεδείχθη ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 δεν δημιούργησε απλώς ένα κόμμα, αλλά ένα πλαίσιο σκέψης, έναν συγκεκριμένο, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο αξιακό κώδικα.

Το ότι η παράταξή μας ζει 50 χρόνια, αποτελώντας τη σημαντικότερη κεντροδεξιά παράταξη της Ευρώπης, και το ότι παραμένει κυρίαρχη και ισχυρή στο πολιτικό στερέωμα, οφείλεται στο αόρατο νήμα που μας συνενώνει, δηλαδή την πίστη στις πολιτικές μας αρχές και στην ανόθευτη τήρηση της ιδρυτικής μας διακήρυξης.

Με σταθερότητα, ευθύνη και σοβαρότητα, εργαστήκαμε για ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα των δύο φύλων και αντιταχθήκαμε θαρραλέα στον λαϊκισμό, τον διχασμό και την τοξικότητα.

Ο εθνάρχης επανέφερε τη Δημοκρατία στη χώρα και η Νέα Δημοκρατία συνετέλεσε τα μέγιστα, κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης, ώστε η Ελλάδα να βρίσκεται πια στις μόλις 24 από τις 167 χώρες που χαρακτηρίζονται ως πλήρεις Δημοκρατίες. Σήμερα, περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά της παράταξής μας στην πατρίδα, τιμούμε τον ιδρυτή μας, τους προέδρους μας, τα στελέχη και τους ανώνυμους αγωνιστές, που τη στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Φέρνουμε στη σκέψη αφηγήσεις, αναμνήσεις, συγκινήσεις από χαρούμενες αλλά και δύσκολες μέρες και ξεκινάμε τη δεύτερη πεντηκονταετία με την ίδια ορμή, πίστη και δυναμική και με οδηγό πάντα τις αρχές και τις θέσεις που ορίζουν την ταυτότητά μας.

Προβάλλουμε ταυτόχρονα το σχέδιο και το όραμά μας για το μέλλον, για την Ελλάδα που γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αγώνα για νέες νίκες. Νίκες που θα δυναμώσουν τη φωνή μας και θα εγγυώνται ασφάλεια και σιγουριά για την Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Ελληνες».