Εμπρηστική, αυταρχική και απόλυτη χαρακτήρισε την χθεσινή τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάρκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Κληθείς να σχολιάσει την οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε χθες τη Θεοδώρα Τζάκρη σε Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη και Τζουμάκα, ο Χρήστος Γιαννούλης διαχώρισε πλήρως τη θέση του, αποδίδοντάς της μερίδιο σε εκείνους που συντηρούν την ένταση και την εσωστρέφεια. 

Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι μισό λεπτό αργότερα -κι αφού είχε τελειώσει την τοποθέτησή του- ο Χρήστος Γιαννούλης έσπευσε να προσθέσει: «δεν νομιμοποιώ όμως και αυτούς που επιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη -πλέον επί προσωπικού- ανερμάτιστα πολιτικά και χωρίς κανένα συγκεκριμένο πολιτικό στόχο». Προφανώς αυτή η συμπληρωματική δήλωση, ήρθε να προλάβει τυχόν οργισμένες αναρτήσεις από τον Παύλο Πολάκη μέσω FaceBook, στο γνώριμο ύφος του, που ξεκινάει με το «άκου» και συνεχίζει με το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, γράφοντας τα πάντα με κεφαλαία, δηλαδή κάτι του τύπου «ΑΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ». Προφανώς, ο Παύλος Πολάκης αναβαθμίστηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο: για να μπορεί να κρατάει τον «βούρδουλα» επάνω από τα κεφάλια όλων, ακόμη και των «προεδρικών» στελεχών. Η πειθαρχεία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προϊόν προσωπικής βούλησης, αλλά προϊόν φόβου.

Η δήλωση Γιαννούλη

Γιώργος Παπαδάκης: «Ενώ υπήρχε ένα καλό πνεύμα, βγήκε ο κύριος Κασσελάκης στην κοινοβουλευτική ομάδα και είπε "ρε παιδιά ομάδα είμαστε, ας τα αφήσουμε όλα αυτά", υπάρχουν στελέχη του κόμματός σας που έχουν διαφορετική άποψη. Και δεν είναι άνθρωποι που είναι απέναντι από τον κύριο Κασσελάκη, είναι άνθρωποι που είναι δίπλα στον κύριο Κασσελάκη. Εμένα μου έκανε εντύπωση η οξύτητα των απόψεων της κυρίας Τζάκρη (...) έχουμε στελέχη που είναι από την πλευρά του Κασσελάκη, που ανταγωνίζονται σε χαρακτηρισμούς αυτούς οι οποίοι διαφωνούν. Σας εκφράζει αυτό που είπε η κυρία Τζάκρη;»  

Χρήστος Γιαννούλης: «Μετά το προχθεσινό μήνυμα Κασσελάκη να πέσουν οι τόνοι, όσοι συνεισφέρουν στον διάλογο με εμπρηστικό τρόπο, με έντονη και σχεδόν αυταρχική, σχεδόν απόλυτη άποψη, δεν βοηθούν την προσπάθεια και του ίδιου του του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, να κατακτήσουμε αυτό που λέμε ενότητα. Δεν με εκφράζει το ύφος της Θεοδώρας Τζάκρη. Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο ότι "ρίχνει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας και της έντασης", αλλά θα μπορούσε -και έχει την εμπειρία- να το αποφύγει».