εαυτοευαίσθητος (ο) 1. αυτός που διαφημίζει τις ευαισθησίες του προκειμένου να αποκομίσει επαίνους «δεν λέω ότι ο Γιώργος δεν νοιάζεται καθόλου για τους αστέγους, αλλά ως εαυτοευαίσθητος αυτό που κυρίως θέλει είναι να μάθουν όλοι ότι νοιάζεται» 2. αυτός που προσποιείται ευαισθησία, υποκριτής «αν δεν ήσουν εαυτοευαίσθητος και νοιαζόσουν στ’ αλήθεια για τα παιδάκια των μεταναστών δεν θα διέδιδες παραμύθια που η αναπόφευκτη αποκάλυψή τους θα δημιουργήσει αμφιβολίες για τα αληθινά περιστατικά». 

Ένας χρόνος έχει περάσει από το παραμύθι της Μικρής Μαρίας του Έβρου (αν και η ονομασία Μικρή Μαρία του Λοχ Νες μού φαίνεται καταλληλότερη) και οι εαυτοευαίσθητοι συμπολίτες δεν φαίνεται να χαμπαριάζουν τίποτα. Πράγμα εξαιρετικά λογικό για ανθρώπους που το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η διαφήμιση των ευαισθησιών τους ή/και η προώθηση της κομματικής/ιδεολογικής ατζέντας τους.

Γι’ αυτό και η συνεχιζόμενη προσπάθεια να υπερασπιστούν το πάθος με το οποίο διέδιδαν τα ψέματά τους συμπυκνώνεται στο επιχείρημα «δεν κάναμε κανένα λάθος από τη στιγμή που θα μπορούσε να υπάρχει μικρή Μαρία». Βλέπετε, οι εαυτοευαίσθητοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι αυτοϊκανοποιητικές κραυγές για μια ανύπαρκτη Μαρία κάνουν εύκολη την αμφισβήτηση για τις πραγματικές Μαρίες. Εκτός αν το καταλαβαίνουν, αλλά η ευαισθησία τους δεν φτάνει στο σημείο του ενδιαφέροντος για τους ανθρώπους τους οποίους αντιλαμβάνονται ως εργαλεία τους.    

Δεν μασάει 

Κακώς ειρωνεύονται κάποιοι πονηροί τον σύντροφο Ζαχαριάδη που τη μια στιγμή παριστάνει τον ανήσυχο, αναρωτώμενος «ποιος πολίτης θα πάει στο γήπεδο;» και την άλλη φωτογραφίζεται στη Λεωφόρο στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ. Ο σύντροφος προφανώς αναφέρεται σε όσους δεν είναι τόσο γενναίοι και μάχιμοι όσο είναι αναμφισβήτητα ο ίδιος.

Σύνορα ο χουλιγκάνος δεν γνωρίζει 

Φοβερά εξευτελιστικό για τον Κροάτη Πρόεδρο να υπερασπίζεται τους χουλιγκάνους της πατρίδας του, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η ελληνική πολιτεία κάνει κάτι το εντελώς διαφορετικό. Όπως επιβεβαιώνεται και από τα ποινικά μητρώα των Ελλήνων συλληφθέντων, η ελευθερία των χουλιγκάνων να δρουν και να μένουν ατιμώρητοι είναι ένα κεκτημένο που κανείς δεν φαίνεται να θέλει να θίξει.

Ανάμεσά μας

Αυτές οι μέρες στις οποίες (κάθε χρόνο) οι πόλεις είναι άδειες μου φέρνουν στο μυαλό τις «έρευνες» διαφόρων «ινστιτούτων», σύμφωνα με τις οποίες (κάθε χρόνο) οι μισοί και παραπάνω Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές το καλοκαίρι. Με δεδομένη την εγκυρότητα των ερευνών, συμπεραίνω ότι ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων κάθε καλοκαίρι απάγεται από εξωγήινους.