βενζίνη (η) 1. αυτό που κανείς σπαταλά χωρίς πολλή σκέψη «για τον Νίκο οι μέρες της άδειας είναι βενζίνη και τις έχει φάει όλες από τις αρχές Ιουλίου» 2. θέμα που προσφέρεται για γκρίνια «για έναν πραγματικό Ελληνα δεν υπάρχει θέμα που να μην είναι βενζίνη». 

Με τη λήξη της άδειάς μου άρχισα να ξαναπαρακολουθώ δελτία ειδήσεων (ναι, κάνω μια σκληρή δουλειά) στα οποία περίοπτη θέση έχουν τα παραδοσιακά ρεπορτάζ όπου ευαίσθητοι δημοσιογράφοι, αφουγκραζόμενοι τον πόνο του πιο βασανισμένου λαού στον κόσμο, κλαίγονται για τη δυσβάσταχτη τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της επαρχίας. Πρόκειται για ρεπορτάζ που κάθε χρόνο διαπιστώνω ότι για τους περισσότερους συμπολίτες η υψηλή τιμή της βενζίνης δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα. Διαφορετικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον τσίτα τα γκάζια τρόπο με τον οποίο οδηγούν σπαταλώντας τα καύσιμά τους στην προσπάθεια, ακόμα και στις διακοπές, να φτάσουν 1,5 με 2 λεπτά πιο γρήγορα στον προορισμό τους (που με τον τρόπο που οδηγούν συχνά είναι και ο τελευταίος). Εκτός αν νομίζουν ότι όσο λιγότερο χρόνο διαρκέσει η διαδρομή τόσο λιγότερη βενζίνη θα κάψουν, πράγμα που σημαίνει ότι τα ρεπορτάζ για την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντικατασταθούν με ρεπορτάζ για το IQ του πιο έξυπνου λαού στον κόσμο. 

Εχουν λύση 

Ακουσα κάποιους επιχειρηματίες που συνελήφθησαν να εκμεταλλεύονται την παραλία στα Φαλάσαρνα χωρίς άδεια να ισχυρίζονται ότι η ευθύνη είναι του δήμου. Αν είναι έτσι, είμαι βέβαιος θα δικαιωθούν από τα δικαστήρια στα οποία σίγουρα θα κατέφυγαν όπως κάθε έντιμος επιχειρηματίας που συναντά εμπόδια ανομίας στον δρόμο του. 

Δικαιοσύνη να σου πετύχει 

Ο Αλέξης Κούγιας, αφού ανέλαβε την υπεράσπιση του «τέλειου πατέρα και συζύγου», ο οποίος έστειλε τη γυναίκα του στο νοσοκομείο από το πολύ ξύλο, ζήτησε η απολογία του πελάτη του να μη γίνει τη Δευτέρα επειδή ο ίδιος πρέπει να βρίσκεται στη Σάμο. Δυστυχώς το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι σόι Δικαιοσύνη είναι αυτή που αρνείται να προσαρμόσει το πρόγραμμά της στο πρόγραμμα του Αλέξη του Κούγια; 

Κοιλόπονος 

«Το κίνημα της ξαπλώστρας είναι πνευματικό τέκνο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στη Μύκονο» μας ενημέρωσε ο βουλευτής Μαρκόπουλος, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες για την εγκυμοσύνη η οποία θα πρέπει να ήταν φοβερά δύσκολη αν κανείς σκεφτεί ότι κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια.