Υπάρχει ένα πόρισμα 300 σελίδων, αποτέλεσμα μιας εξαντλητικής έρευνας με τη συμμετοχή των τριών Ανεξάρτητων Αρχών –κάθε άλλο παρά «φιλικών» προς την κυβέρνηση–, όπου αποδεικνύεται ξεκάθαρα και με κάθε λεπτομέρεια ότι αφενός δεν τεκμαίρεται σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ και αφετέρου οι παρακολουθήσεις –από ποιους διενεργήθηκαν και για λογαριασμό ποιων θα το βρει η Δικαιοσύνη– έγιναν από ιδιώτες. 

Παρ’ όλα αυτά και όπως ήταν αναμενόμενο, οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς να έχουν διαβάσει το πόρισμα, διότι εδώ που τα λέμε όσο μελετηροί κι αν είναι δεν θα μπορούσαν σ’ ένα απόγευμα να διαβάσουν 300 σελίδες –δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μυθιστόρημα που διαβάζεται στην παραλία–, ομιλούν για συγκάλυψη αμφισβητώντας ευθέως την κρίση των δικαστών. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε με «κλονισμένη» την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και ο Νίκος Ανδρουλάκης «συγκλονισμένος», ίσως γιατί το πόρισμα δεν τον ανακήρυξε «ήρωα με παντόφλες». Το προφανές στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι και ο «κλονισμένος» και ο «συγκλονισμένος» δεν θα μπορούσαν δημοσίως να παραδεχθούν ότι έπαιξαν και έχασαν. Το χειρότερο είναι ότι συνεχίζουν να δείχνουν πιόνια στο δικό τους παιχνίδι.