Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσείς ασχολείστε με τη Βενεζουέλα; Ακριβώς ασχολούμαστε με τη Βενεζουέλα γιατί χάνεται κόσμος! Μέσα σε λίγες ώρες χάθηκαν 20 ζωές, αγνοούνται δεκάδες άλλες, ενώ το καθεστώς Μαδούρο –αλήθεια, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις έχουν κάτι να πουν;– πραγματοποίησε περισσότερες από χίλιες συλλήψεις! 

Η διεθνής κοινότητα είναι γεγονός ότι άφησε τον Μαδούρο στην ησυχία του για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να ξεχαστούν τα εγκλήματα του καθεστώτος. Αλλά κι εδώ στην Ελλάδα ξεχάσαμε τις επιλεκτικές σχέσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τον δικτάτορα. Και τώρα που η ΕΕ «ξύπνησε» και επιβάλλει κυρώσεις λόγω της βίας και της νοθείας στις εκλογές, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή στα… «προοδευτικά» κόμματα στην Ελλάδα. Καμία έκπληξη, αφού ποτέ δεν έκρυψαν τη συμπάθειά τους στον «Τσαβισμό». 

Τα «πάρε-δώσε» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαδούρο είναι γνωστά, όπως και τα κλισέ («ακροδεξιοί», «φασίστες») που συνοδεύουν όσους αντιστέκονται σε αριστερούς δικτάτορες. Είναι «ακροδεξιές» οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας, του Παναμά και της Ευρώπης που καταγγέλλουν ότι αλλοιώθηκαν τα πρακτικά τριάντα χιλιάδων εκλογικών τμημάτων προκειμένου να μη χάσει και πάει φυλακή ο δικτάτορας; Οχι, είναι δημοκράτες που αδιαφορούν για το χρώμα της δικτατορίας.