Η νέα Ρυθμιστική Αρχή ιδρύθηκε για να ιδιωτικοποιήσει το νερό, υποστηρίζει η αντιπολίτευση. Από την πλευρά της η κυβέρνηση απαντάει, διά του αρμοδίου υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Ωστόσο, το θέμα των επόμενων χρόνων, λόγω της λειψυδρίας, είναι αν θα υπάρχει νερό για να ιδιωτικοποιηθεί. 

Επί αυτού του ζωτικής σημασίας προβλήματος όφειλε η αντιπολίτευση, αντί να επιδίδεται στη γνωστή αφοριστική τακτική της σε όποια πρωτοβουλία αναλαμβάνει η κυβέρνηση, να φέρει προτάσεις, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο εποικοδομητικά σ’ ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα. 

Γιατί το νερό, λόγω της κλιματικής κρίσης, είναι εθνικό θέμα και μάλιστα μείζονος σημασίας. Αντί λοιπόν η αντιπολίτευση να κάνει δίκη προθέσεων –κατά τη γνωστή πλέον τακτική της όταν ξεμένει από επιχειρήματα– υποχρεούται να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια αίροντας τις όποιες επιφυλάξεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο απορρέουν από το αλλεργικό σύνδρομο που τη διακατέχει έναντι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Αφ’ ης στιγμής η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι είναι παντελώς άσχετη με την πραγματικότητα η ιδιωτικοποίηση του νερού, είναι προφανές ότι η αντιπολίτευση θολώνει τα νερά προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις για μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία που έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο.