Τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο προβλέπει ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης.

Συγκεκριμένα διακρίνει ότι δεύτερο κόμμα, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν θέλει να γίνει συστημικό κόμμα «θα επανέλθει στο 6% αλλά δεν αποκλείω και να διασπαστεί».

«Πόσες φορές πρέπει να χάσει ο Τσίπρας για να φύγει;» αναρωτήθηκε ο κ. Δρυμιώτης επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να παραιτηθεί όχι στις 21 Μαΐου αλλά μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών».

«Να θέσω επομένως ένα ερώτημα: Σε 3 μήνες έχουμε εκλογές δημοτικές και περιφερειακές που θα έχουν πρωτιά της ΝΔ, δεύτερο θα είναι το ΠΑΣΟΚ που είναι πιο ισχυρό στην αυτοδιοίκηση και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε άλλες δύο ήττες, θα περιμένει μέχρι τις ευρωεκλογές;» πρόσθεσε ο κ. Δρυμιώτης.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής ο κ. Δρυμιώτης το χαρακτήρισε «αναμενόμενο εκτός από τις εκπλήξεις στα μικρά κόμματα». «Την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ την περίμενα γιατί συνέχισε να κάνει το ίδιο λάθος. Δεν προσβάλεις ποτέ τον ψηφοφόρο, δεν μπορείς να μιλάς για ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος και των πολιτών. Αυτό περνάει στον κόσμο ότι "με υποτιμάς" και ο ψηφοφόρος έχει έναν τρόπο να εκδηλώνεται με την ψήφο του» υπογράμμισε ο εκλογικός αναλυτής.

Διαβάστε περισσότερα για