Άρχισαν τα όργανα στην Κουμουνδούρου λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος με την καρέκλα του Αλέξη Τσίπρα να τρίζει, αφού πολλά είναι τα στελέχη που πλέον καταφέρονται ανοιχτά απέναντι στον ηγεμονισμό και στην αλαζονεία που επέδειξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τις αντιδράσεις αποδοκιμασίας που εκδηλώνονται στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα σπέυδει να συγκρατήσει όπως μπορεί η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου. «Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε πριν από λίγο στην εκλογική βραδιά του OPEN TV. Στην ερώτηση αν και κατά πόσο η ηγεσία του κόμματος ευθύνεται για το δυσάρεστο αποτέλεσμα και αν πλέον τίθεται ανοιχτά θέμα αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε επίσης ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήταν η νίκη ή η ήττα θέμα ατομικής ευθύνες αλλά μόνο συλλογικής.

Επανέλαβε πως η ευθύνη για την ήταν είναι συλλογική και θα πρέπει να εξεταστεί στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος που θα ξεκινήσουν την επόμενη μέρα των εκλογών. «Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί», είπε η κ. Αχτσιόγλου.