Παντού εχθρούς έβλεπαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθ' όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, καθώς διέκριναν να έρχεται με φόρα η νέα ήττα τους, στις σημερινές εκλογές. Αυτή τη φορά εκλογικοί αντιπρόσωποι της Κουμουνδούρου τα έβαλαν με εκλογικούς αντιπρόσωπους του ΚΚΕ στη Λεσβο καθώς με υβρεις και απειλές απαιτούσαν από το ΚΚΕ να απομακρύνει, τα γεμάτα από κόσμο τραπεζάκια του -από αριστερούς ψηφοφόρους του νησιού που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ- διότι τους χαλούσαν την εικόνα. 

Μάλιστα όπως καταγγέλει το ΚΚΕ, σε έξαλλη κατάσταση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν να φωνάξουν μέχρι και την αστυνομία, για να απομακρύνουν τα τραπεζάκια του ΚΚΕ και να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αυτό που απ'ότι φαίνεται ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο είναι ότι το ΚΚΕ είχε μεγαλύτερη πέραση στο συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο που απευθύνονται τα δύο κόμματα. Ο Περισσός κονταροχτυπήθηκε προεκλογικά στα ίσα στο νησί, κατάφερε και προσπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 700 ψήφους περίπου, και κατέλαβε τελικά την 3η θέση «κλέβοντας» την νησιώτικη βουλευτική έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μπει για τα καλά στο μάτι της Κουμουνδούρου.

Αντίστοιχες καταγγελίες για τραμπουκισμούς ύβρεις και απειλές προς τα στελέχη του ΚΚΕ έγιναν σε Πάτρα και Χαλκίδα. Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ, τους έπεσε βαρύ και αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχτούν ότι τελικά και οι αριστεροι ψηφοφόροι τους εγκατέλειψαν δια παντός. Το γαρ πολύ της θλίψεως...