Δεδομένη αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει το exit poll με ποσοστό από 40 έως και 44%. Νέα υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από 16,1 έως 19,1. Είσοδος των ακροδεξιών Σπαρτιατών στη Βουλή με ποσοστό από 4 έως 6%. Από 10 έως 13% για το ΠΑΣΟΚ και από 7,2 έως 9,2% το ΚΚΕ. Ελληνική Λύση και Νίκη κινούνται μεταξύ 2,3 και 4,3 και οριακή είσοδο στη νέα βουλή. Από 2% έως 4% για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Για μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούν στην εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνουν λόγο από την Πειραιώς συμπληρώνοντας πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. 

exit-poll-256-a-768x432.jpg

Σύμφωνα με τον Στράτο Φαναρά που μίλησε στο Mega δεν αποκλείεται η βουλή να είναι και 9κομματική με ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση με κατακερματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων στον χώρο της αντιπολίτευσης. Η αποχή (8%) φαίνεται να καλύπτεται από ένα 4% που τώρα συμμετείχε στις κάλπες έχοντας απέχει τον Μάιο. Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνει απογοήτευση όσων τοποθετούνται στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Το μύνημα που στέλνουν οι πολίτες επιτρέπει σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διεκδικήσουν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη αναμέτρηση. Σε ότι αφορά τους Σπαρτιάτες εξήγησε πως ήδη από το άνοιγμα της κάλπης κατέγραφαν ένα ποσοστό περίπου στο 5% που διατήρησαν έως τέλους. 

Ο εκλογικός χάρτης της χώρας 

Παρακάτω ακολουθεί ο εκλογικός χάρτης της χώρας. Από τις 19:00 με το exit poll θα μπορείτε να παρακολουθείτε αναλυτικά ανά περιφέρεια και σε ζωντανή μετάδοση σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών μέσα από το σύστημα της Singular Logic.