Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η νύχτα για τα μικρά κόμματα που κινούνται στα όρια εισόδου τους στη Βουλή. Θρίλερ που αποκτά γενικότερο ενδιαφέρον αφού το τελικό… σκόρ θα κρίνει και πόσα θα είναι στο επόμενο κοινοβούλιο. Μάλιστα ο αριθμός αυτός καθορίζει και το… βουλευτικό μέλλον ορισμένων στελεχών της ΝΔ, κυρίως όμως του ΣΥΡΙΖΑ. Έδρες χάνει και το ΠΑΣΟΚ

Ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή καθορίζει αφενός το μέγεθος της αυτοδυναμίας που δείχνει να αποκτά η Νέα Δημοκρατία, αφετέρου το μέλλον ορισμένων υποψήφιων Βουλευτών ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ που στις εκλογές της 21ης Μαίου πέτυχαν την είσοδό τους στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει πάνω από 20 εδρες και το ΠΑΣΟΚ γύρω στις 8 με 10 αν επαληθευθούν τα exit polls, με την Κουμουνδούρου να χάνει πρώτα απ όλα μάλλον την έδρα της Πόπης Τσαπανίδου που ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης χάνουν έδρες στελέχη όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και οι ακραιφνής προεδρικοί Γιάννης Ραγκούσης και Αλέξης Τσίπρας. Μεγάλος ο κίνδυνος και για τον αψύ Κρητικό στα Χανιά όπου ο Παύλος Πολάκης χάνει την έδρα τους αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγει βουλευτή στο νομό.

Με βάση τα exit polls είσοδο στη Βουλή διεκδικούν οι Σπαρτιάτες που δείχνουν να αποτελούν και την έκπληξη της βραδιάς, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσαντοπούλου.

Τα ποσοστά που δίνουν σε αυτά τα κόμματα τα exit polls είναι τέτοια που θα χρειαστεί καταγραφή των επίσημων ποσοστών.