Η μεγάλη συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία, με καταμετρημένο το 85% των ψήφων, θα αριθμεί μόλις 47 μέλη είχε αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Βουλής πρωτοκλασάτα και ιστορικά στελέχη του κόμματος. 

Οι «προεδρικοί» του ΣΥΡΙΖΑ και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπέστησαν συντριπτική ήττα και ήταν αυτοί που δεν άντεξαν την περαιτέρω κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έτσι, εκτός Βουλής μένουν, αν η κατανομή των εδρών μείνει ως έχει, οι Γιάννης Ραγκούσης, Πόπη Τσαπανίδου, Γιώργος Τσίπρας, Δημήτρης Βίτσας, Δώρα Αυγέρη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Αμανατίδης και η Ρένα Δούρου, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας θελήσει να κρατήσει την έδρα στη Δυτική Αττική. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει έδρα στο Ρέθυμνο, την έδρα του στην Α' Πειραιά μπορεί να χάσει ο Θοδωρής Δρίτσας αν ο πρόεδρος του κόμματος επιλέξει να την κρατήσει για τον εαυτό του.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται ο Γιάννης Δραγασάκης αλλά και ο Παύλος Πολάκης που κρατά με νύχια και με δόντια την έδρα του στα Χανιά.