Αντίστροφη πορεία δείχνουν να ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν να γίνουν κυβέρνηση –με τη βοήθεια πάντα του Πάνου Καμμένου- το 2015, ξαναγυρνώντας στα ποσοστά του Μαίου του 2012.

Η Κουμουνδούρου δείχνει να κινείται πλέον στα ποσοστά που πήρε όταν ξεκίνησε την κούρσα για την αναγόρευσή του, δύο φορές, σε πρώτο κόμμα. Τον Μάιο του 2012 ο Αλέξης Τσίπρας, πατώντας στην οργή των αγανακτισμένων, έπιασε 16,78% καταλαμβάνοντας τότε 52 έδρες. Ακολούθησε η εκλογική μάχη του Ιουνίου του ίδιου έτους με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει ποσοστά, ο Μάιος του 2012 όμως ήταν η βάση από την οποία ξεκίνησε.

Σήμερα με βάση τα ποσοστά που καταγράφουν οι πρώτες εκτιμήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας γυρνούν στο μακρινό 2012. Κινείται μεταξύ 16,5% και 19%. Υπολογίζεται πως θα καταλήξει στο 17,9%, λίγο πάνω ή λίγο πιο κάτω. Και να καταλαμβάνει λιγότερες έδρες από τότε.

Ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου βλέπουν πως πηγαίνουν προς τα πίσω. Χάνουν με τεράστια διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Καταλαμβάνουν λιγότερες έδρες και κορυφαία στελέχη του μένουν εκτός Βουλής. Το ερώτημα που τίθεται φυσικά είναι ποια θα είναι από εδώ και πέρα η πορεία του.

Υγ.: Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ τιμωρούνται από την… απλή αναλογική. Και φυσικά από την τοξικότητα που καλλιέργησαν εδώ και μια δεκαετία.