Μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρευρέθηκε από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου. Δυστυχώς, η παρουσία του πολιτικού κόσμου επικεντρώθηκε σε κυβέρνηση και θεσμικούς παράγοντες καθώς απόντες ήταν σχεδόν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου, που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.
Η φωτογραφία από την πρώτη σειρά των καθισμάτων, τα οποία παραδοσιακά προορίζονται για τους πολιτικούς αρχηγούς, έδειχνε άδεια καθίσματα απέναντι από την οικογένεια του εκλιπόντος.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ, ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ, ο Αλέξης Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς, ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης και ο Δημήτρης Νατσιός της Νίκης δεν παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς, μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε στον ναό, φτάνοντας λίγο μετά την έναρξη της τελετής.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, βρισκόταν εκείνη την ημέρα στην Μπολόνια, όπου παρακολούθησε τον αγώνα Βίρτους Μπολόνια-Παναθηναϊκός (92–75). Τον εκπροσώπησε στην κηδεία ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, γραμματέας της ΚΟΕΣ.

Ποιοι πολιτικοί έδωσαν το παρών
Στην εξόδιο ακολουθία του Διονύση Σαββόπουλου παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, αρκετοί υπουργοί, πολιτικοί και πλήθος καλλιτεχνών.
Ανάμεσα στους πολιτικούς που παρευρέθηκαν ήταν:
Κώστας Τασούλας, Χάρης Δούκας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Λίνα Μενδώνη, Νίκος Χαρδαλιάς, Προκόπης Παυλόπουλος, Μαρία Δαμανάκη, Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Λαλιώτης με τη σύζυγό του, Ευάγγελος Βενιζέλος, Τηλέμαχος Χυτήρης, Μιλένα Αποστολάκη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.
Πλήθος καλλιτεχνών στον αποχαιρετισμό
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αποχαιρέτησαν τον Διονύση Σαββόπουλο ήταν οι:
Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλης Γερμανός, Χρήστος Θηβαίος, Μανώλης Μητσιάς, Σταμάτης Φασουλής, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Πάνος Μουζουράκης, Κωστής Μαραβέγιας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πέγκυ Ζήνα, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Φάμελλος, Μελίνα Τανάγρη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άννα Φόνσου, Στάθης Δρογώσης, Μίνως Μάτσας και Σταμάτης Γαρδέλης.
Το τελευταίο αντίο με τραγούδια
Με τον ρυθμό και τους στίχους του αγαπημένου τραγουδιού του «Ας κρατήσουν οι χοροί» έπεσε η αυλαία της τελευταίας «γιορτής» του Διονύση Σαββόπουλου, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
Λίγο νωρίτερα, τη στιγμή που η σορός του έβγαινε από τη Μητρόπολη Αθηνών, πλήθος κόσμου τραγουδούσε τη «Συννεφούλα» και το «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη», δημιουργώντας μια συγκινητική, σχεδόν πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Ο τόπος ταφής
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ετάφη σε ένα ήσυχο σημείο του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών, με ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη. Πλήθος πολιτών πέρασε από το σημείο για να αφήσει λουλούδια και ένα τελευταίο αντίο στον σπουδαίο δημιουργό.