μπάτσος (ο) 1. απαξιωτικός χαρακτηρισμός για στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος χρησιμοποιείται από παραβατικούς και άτομα νεαρής ηλικίας, «ο Γιάννης έφτασε τα 50, αλλά ακόμα να καταλάβει ότι είναι αστείο να λέει τους αστυνομικούς "μπάτσους"», 2. διάψευση του προφανούς, άρνηση παραδοχής ευθύνης, «και τότε ο Χάρης άρχισε τους συνηθισμένους του μπάτσους, αρνούμενος να παραδεχτεί πως είπε αυτό που όλοι ακούσαμε ότι είπε».

Δεν πείθει η απάντηση που έδωσε

Το να χρησιμοποιείς τη λέξη «μπάτσος», ενώ έχεις περάσει προ πολλού (βιολογικά τουλάχιστον) την εφηβεία, είναι το αντίστοιχο του να είσαι μεσήλικας και να ντύνεσαι σαν 16χρονος. Δεν απαγορεύεται αλλά είναι γελοίο. Πολύ περισσότερο όταν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που κατέχουν υψηλά δημόσια αξιώματα και ως εκ τούτου απολαμβάνεις αστυνομική προστασία που οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν δει ούτε στον ύπνο τους. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο να αρνείσαι τα λόγια σου και, αντί να ζητήσεις συγγνώμη ή να τα υπερασπιστείς, να επικαλείσαι μονταζιέρες και διαστρεβλώσεις. Δηλαδή, αυτό που κάνει ο δήμαρχος Δούκας, ο οποίος ακούγεται να απολογείται σε πάσχοντες από παρατεταμένη εφηβεία συμπολίτες, λέγοντας «είδατε εδώ κλομπ μπάτσου;». Ο δήμαρχος Εξαρχείων ισχυρίζεται ότι αδικείται επειδή απλώς επανέλαβε την επίμαχη λέξη και άρα δεν έχει καμία ευθύνη για αυτήν. Με λίγα λόγια, ισχυρίζεται ότι αν κάποιος απαντήσει στο υβριστικό «κάπου πήρε το μάτι μου τον μ@@@@@@α τον δήμαρχο» με τη φράση «είδες εδώ τον μ@@@@@@α τον δήμαρχο;» δεν βρίζει τον δήμαρχο.

Ρυπογόνα

Κατά τα άλλα, η χρήση της λέξης «μπάτσος» από έναν μεσήλικα με μεγάλη εξουσία είναι πταίσμα μπροστά στην ενθάρρυνση της αφισορρύπανσης. Δηλαδή μπροστά σε αυτό που έκανε ο σύντροφος Δούκας χαρίζοντας το πρόστιμο στο ΚΚΕ μ-λ, το οποίο πριν λίγο καιρό, στην παράδοση της ρυπογόνου Αριστεράς, βρόμισε την πόλη με τις αφίσες του.

Μόνο ψέματα από το στόμα του αρχηγού

Στην εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθά όσο ποτέ όχι μόνο στη διάδοση αλλά και στην παραγωγή των fake news, γίνεται τελικά όλο και πιο δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την αλήθεια από το ψέμα. Ευτυχώς όμως υπάρχει ακόμα ένας ασφαλής τρόπος ελέγχου: αν το λέει ο Βελόπουλος είναι σίγουρα ψέμα.

Περασμένα

Διαβάζω ότι ο σύντροφος Γεωργούλης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά υποψήφιος ευρωβουλευτής και αναρωτιέμαι τι να έγινε με εκείνες τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της συντρόφισσας Χρονόπουλου του ΠΑΣΟΚ. Λέτε να τις πήρε το ποτάμι του έρωτα ανάμεσα στα δύο κόμματα;