καρβέλας (ο) 1. αυτός που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του «νομίζω πως ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα είναι ο πιο καρβέλας πολιτικός που έχω δει ποτέ» 2. αυτός που αυταπατάται νομίζοντας ότι οι απόψεις του έχουν βάθος «ποιος φιλόσοφος, μωρέ, ένας καρβέλας είναι» 3. υπέρτατος κριτής «δεν κρίνω κανέναν, τους αφήνω όλους στον καρβέλα όλων μας»

Οι απόψεις του Νίκου του Καρβέλα έχουν τόση αξία όση τα τραγούδια του. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαιτέρως διασκεδαστικές, ειδικά από τη στιγμή που εκφέρονται με ύφος σοφού μάγου της φυλής. Γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συνέντευξη που έδωσε στο Μέγκα το Τσάνελ. Η επιρροή του είναι αντίστοιχη των ηρώων των εκπομπών της πρώην συζύγου του (ελπίζω να μην κάνω λάθος για το «πρώην», βλέπετε δεν παρακολουθώ τα συριζάδικα της τηλεόρασης), μπορεί και μικρότερη. Βλέπετε, ακόμα κι αν οι συμπολίτες επηρεάζονται από έναν άνθρωπο που μοιάζει να θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία ακόμα και σε θέματα τα οποία μοιάζει να μην ξέρει ούτε επιφανειακά (όπως π.χ. η πολιτική), δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στον 20ό αιώνα και να στραφούν στον Καρβέλα. Υπάρχει ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα.

Πασίγνωστο

Εν τω μεταξύ, συζητάμε για τους τρόπους με τους οποίους θα μειωθούν οι γυναικοκτονίες την ώρα που τη λύση την έχουν βρει οι σύντροφοι: νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία». Γιατί όλοι ξέρουμε ότι ένα γουρούνι-επίδοξος δολοφόνος δεν έχει πρόβλημα να δικαστεί για φόνο, αλλά τρέμει και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να συλληφθεί για γυναικοκτονία.

Η επίθεση από προοδευτικό δεν πιάνεται

Δεν πρέπει να βιαστούμε να εκφράσουμε άποψη για τον τραγουδιστή ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία της συζύγου του ότι την έπιασε από τον λαιμό. Οχι μόνο γιατί δεν έχουμε ιδέα αν η επίθεση όντως έγινε αλλά και γιατί ακόμα κι αν έγινε μπορεί το πιάσιμο να είχε προοδευτικό πρόσημο, η επίθεση να ήταν αμυντικού χαρακτήρα και να έγινε με μοναδικό μέλημα τον Ανθρωπο.

Εν αναμονή

Ηταν πρωταπριλιά όταν πρωτοδιάβασα ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση του αγωνιστή o οποίος φέρεται να σαμπόταρε τον σέρβερ του ΕΚΠΑ, οπότε δεν το πίστεψα. Η είδηση εξακολουθεί να εμφανίζεται, αλλά παραμένω επιφυλακτικός. Βλέπετε, οι δυνατότητες που δίνει ο νομοθέτης στους ακατάλληλους ή επικίνδυνους δημοσίους υπαλλήλους να βγαίνουν πάντα κερδισμένοι είναι απεριόριστες, οπότε συμβουλεύω να κρατάτε μικρό καλάθι.