μονιμότητα (η) 1. πλάσμα τεραστίων διαστάσεων ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τον πληθυσμό μιας χώρας, ανθρωποφάγο τέρας «μπορεί η μονιμότητα να είναι τρομακτική και να παίρνει ζωές αλλά δεν έχω δει κυβέρνηση που να μην τη ταΐζει και να μην τη χαϊδεύει» 2. ιερό αντικείμενο το οποίο απαγορεύεται να αγγιχτεί, ταμπού «έχω δώσει όρκο και η παρθενιά μου είναι μονιμότητα» 3. θανατηφόρος ασθένεια «όταν ο Θανάσης άκουσε τον γιατρό να λέει ότι πάσχει από μονιμότητα του κόπηκαν τα πόδια»

«Μπακαλιάρος»

Άκουσα πάλι ρεπόρτερ που κάλυπταν την κηδεία του θύματος της γυναικοκτόνιας των Αγίων Αναργύρων να ξεστομίζουν τον μπακαλιάρο με το «τεράστιο ΓΙΑΤΙ» την ώρα που, όπως συνήθως, δεν υπάρχει κανένα «γιατί» ούτε τεράστιο ούτε τόσο δα. Όλοι ξέρουμε ότι η ανεπάρκεια ενός κράτους στο οποίο υπέρτατη (και απολύτως σεβαστή από κάθε κυβέρνηση)  αξία είναι η μονιμότητα των υπαλλήλων του δεν μπορεί παρά να είναι θανατηφόρα. Κανείς δεν αναρωτιέται γιατί μια γυναίκα δολοφονήθηκε έξω από ένα τμήμα του οποίου (και αυτού) οι κάμερες δεν λειτουργούν και του οποίου φρουρός ήταν ένας καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που παρόλα αυτά παρέμενε εν ενεργεία αστυνομικός. Μόνο κάτι υπουργοί κάνουν ότι αναρωτιούνται και παριστάνουν πως ψάχνουν να βρουν την αλήθεια όταν οι ίδιοι την ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο αφού την έχουν συνδιαμορφώσει. Το μόνο για το οποίο πραγματικά αναρωτιόμαστε όλοι οι υπόλοιποι είναι το πόσους ακόμα καταδικασμένους εγκληματίες πληρώνουμε για να κυκλοφορούν με την αστυνομική στολή και να παριστάνουν ότι μας προστατεύουν.  

Ολα… καλά

Εντωμεταξύ κι επειδή ακούμε συνέχεια για «αστυνομικούς που απομακρύνθηκαν» να πούμε ότι η «απομάκρυνση» δεν έχει καμία σχέση με απόλυση. Απλώς θα μετακινηθούν ώστε να συνεχίζουν να είναι ανεπαρκείς και επικίνδυνοι από κάποιο άλλο πόστο στην ΕΛ.ΑΣ. 

Ταξί

Η διαβόητη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» είναι απολύτως ορθή. Το ταξί συνήθως σε πάει εκεί που θέλεις χωρίς πολλά-πολλά και οι περισσότεροι ταξιτζήδες περιμένουν να μπεις σπίτι σου, μερικοί ακόμα και χωρίς να τους το ζητήσεις.

Ντέρμπι

Τελικά όπως φαίνεται οι ευρωεκλογές θα είναι όντως ντέρμπι για τον σύντροφο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που θα το δώσει με τον εξ απορρήτων του Ιησού Κυριάκο Βελόπουλο για την τρίτη θέση αν και με δεδομένες τις ικανότητες του κραταιού Νικόλα δεν αποκλείεται να παλέψει και για την τέταρτη με τον σύντροφο Κουτσούμποφ.