ελληνική αστυνομία (η) 1. αυτή που δεν λειτουργεί σωστά, χαλασμένη «πρέπει να πάρω καινούργια τηλεόραση γιατί αυτή που έχω είναι ελληνική αστυνομία» 2. γυναίκα που έχει προβλήματα υγείας, άρρωστη «η Νίκη δεν θα βγει σήμερα, είναι ελληνική αστυνομία» 3. αυτή που δεν υπάρχει, ανύπαρκτη «η προστασία του πολίτη στην Ελλάδα είναι ελληνική αστυνομία»

Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διατηρεί την ονομασία του. Οπως απέδειξε και η τελευταία γυναικοκτονία, οι πολίτες είναι εντελώς απροστάτευτοι ακόμα κι όταν τρέχουν στα αστυνομικά τμήματα ζητώντας προστασία, οπότε μια αλλαγή σε «υπουργείο Αδιαφορίας για την Ασφάλεια του Πολίτη» ή «υπουργείο Εγκατάλειψης του Πολίτη στις Ορέξεις κάθε Παραβατικού και Εγκληματία» νομίζω ότι επιβάλλεται. Τουλάχιστον από τη στιγμή που δεν φαίνεται καμία κυβερνητική διάθεση να πάψει η ΕΛ.ΑΣ. να είναι άλλη μια δημόσια υπηρεσία της οποίας οι υπάλληλοι απολαμβάνουν το αμετάθετο και τη μονιμότητα και να μετατραπεί σε πραγματικό σώμα ασφάλειας που θα κάνει τη δουλειά του επιβάλλοντας τον νόμο. Βέβαια, μια τέτοια μετατροπή απαιτεί σκληρή δουλειά από όλους και όπως ξέρουμε η προοπτική της σκληρής δουλειάς δεν είναι το βασικό κίνητρο εισόδου ούτε στο Δημόσιο ούτε στον δημόσιο βίο.

Ακατανόητοι

Εν τω μεταξύ από όλους όσοι δικαίως διαμαρτύρονται για την απόλυτη απουσία της αστυνομίας αυτούς που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οι σύντροφοι που είναι υστερικά αντίθετοι σε κάθε απόπειρα αυστηρής αστυνόμευσης και αξιολόγησης στο Δημόσιο. Ομως αν μπορούσα να καταλάβω τους συντρόφους, δεν θα ήμουν δημοσιογράφος αλλά ψυχίατρος.

Σε κάθε περίπτωση κάνει λάθος

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι ο δήμαρχος Μπαχαλάκηδων, αυτός με την περίεργη κόμη, ακύρωσε τη συναυλία που θα γινόταν υπό την αιγίδα της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα. Είναι ότι το έκανε μετά τις απειλές για τραμπουκισμούς του Κομμουνιστικού Κόμματος. Πράγμα που σημαίνει είτε ότι υποχωρεί στις απειλές είτε ότι συντάσσεται με αυτούς που απειλούν.

Ομοιότητες

Καθόλου παράξενο δεν είναι που κάποιοι συμπολίτες που κοσμούν τις υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν γνωστοί από τις κουτσομπολίστικες εκπομπές της τηλεόρασης. Το τηλεοπτικό κοινό των εκπομπών αυτών είναι το πολιτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα και το κόμμα του.