μαρέβα (η) 1. αυτή που είναι υπεύθυνη για κάθε κακό, «από την κλιματική αλλαγή μέχρι τη βία στα γήπεδα όλοι ξέρουμε ποια είναι η μαρέβα», 2. αυτή που δέχεται συνεχώς επιθέσεις οι οποίες στόχο έχουν τον σύζυγό της, «και γιατί να επιτεθούμε μόνο στον ίδιο και να μην κάνουμε μαρέβα και τη γυναίκα του;», 3. σαμάρι, «τους φταίει ο γάιδαρος και βαρούν τη μαρέβα».

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου ή ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου ή κάτι στο ενδιάμεσο. Αλλά δεν μπορούμε καν να το υποψιαστούμε αφού η δημόσια έκθεσή της είναι μηδαμινή. Παρ’ όλα αυτά (και με μοναδική αφορμή τη συζυγική της σχέση με τον πρωθυπουργό) γίνεται συνεχώς στόχος επιθέσεων, οι οποίες της αποδίδουν ευθύνες που ξεκινούν από την ακρίβεια και καταλήγουν στην κλιματική αλλαγή (ok υπερβάλλω, αλλά δώστε στα ανώνυμα διαδικτυακά στρατιωτάκια της αντιπολίτευσης λίγο χρόνο ακόμα). Η βάση των επιθέσεων αυτών είναι η βλακώδης και μισογύνικη αντίληψη που θέλει τους αθώους άνδρες να πέφτουν θύματα σατανικών γυναικών οι οποίες κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο. Ο δε στόχος είναι να πληγεί η οικογενειακή ζωή του θύματος της επίθεσης. Ενας πολιτικός μπορεί να αντέχει τις επιθέσεις στον ίδιο, αλλά όταν στόχος είναι και η γυναίκα του τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Με λίγα λόγια, μιλάμε για το πιο χυδαίο είδος επιθέσεων, αλλά αυτό είναι μάλλον εύκολο να το καταλάβει κανείς απλώς παρατηρώντας ποιοι τις κάνουν.

Πελατάκια

Φυσικά και θα ανέβαλλε τη συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου της Αθήνας που θα γινόταν στο θέατρο Ολύμπια υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ ο δήμαρχος με την ανεξήγητη κόμη. Τώρα γιατί επικαλείται λόγους ασφαλείας και όχι λόγους εκλογικής πελατείας θα σας γελάσω.

Σύντομα και στην Ελλάδα

Από χθες τέθηκε σε εφαρμογή στη Σκωτία νόμος, στο πλαίσιο του οποίου μπορεί ένας πολίτης να ελέγχεται για «misgenedering». Μπορεί να θεωρηθεί παραβατική συμπεριφορά να λες έναν άνθρωπο με ανδρικά γεννητικά όργανα άντρα αν ο ίδιος θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα. Δηλαδή στη Σκωτία (και φοβάμαι προσεχώς σε όλη την Ευρώπη) όχι μόνο θα είσαι ό,τι δηλώσεις, αλλά θα απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να πει τι στ’ αλήθεια είσαι.

Πάλι καλά

Με παραίτηση από τη δικηγορία απείλησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Αλέξης Κούγιας, σε περίπτωση που η πελάτισσά του που κατηγορείται ως μητροκτόνος δεν αθωωθεί. Ομως ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει, καθώς ο 70χρονος δικηγόρος διευκρίνισε ότι υπάρχουν τρεις βαθμοί απονομής της Δικαιοσύνης και είμαστε μόλις στον πρώτο.