ιράν (το) 1. χώρα με απολυταρχικό πολίτευμα, «όσο και να θέλουν οι σύντροφοι, η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ιράν», 2. Θεοκρατία, «όσο και να θέλουν οι ψεκασμένοι θεούσοι, η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ιράν», 3. βάρβαρο, απολίτιστο, οπισθοδρομικό, «αν εξαιρέσουμε το Ισραήλ, η υπόλοιπη Μέση Ανατολή είναι ιράν».

Δεν θέλω τέτοιους φίλους...

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ήταν άλλη μια καλή υπενθύμιση του ποιοι πραγματικά είναι πολλοί από τους αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς» και «δημοκράτες» συμπολίτες μας. Οταν ένα θεοκρατικό, ακραία καταπιεστικό καθεστώς επιτίθεται σε μια δημοκρατία, όταν μια χώρα στην οποία οι γυναίκες μπορεί ακόμα και να πεθάνουν επειδή αρνούνται να φορέσουν το σύμβολο της καταπίεσής τους, τη μαντίλα, επιτίθεται σε μια χώρα που είχε γυναίκα πρωθυπουργό από τη δεκαετία του ’60, όταν μια χώρα στην οποία η ομοφυλόφιλοι θεωρούνται εγκληματίες επιτίθεται σε μια χώρα που οι ομοφυλόφιλοι είναι απλώς πολίτες όπως όλοι οι υπόλοιποι, όταν, με λίγα λόγια, η βαρβαρότητα επιτίθεται στον πολιτισμό, τότε το ποιον θα στηρίξεις, το ποιος θα θέλεις να επικρατήσει είναι απολύτως ενδεικτικό του ποιος είσαι. Και οι σύντροφοι, όπως και οι υπερδεξιοί μπαντριώτες, δεν είναι ούτε δημοκράτες ούτε υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως θέλουν να παρουσιάζονται. Μουλάδες εν αναμονή είναι και τίποτα περισσότερο.

Επιλογές

Σε κάθε περίπτωση, είναι νομίζω απολύτως απαραίτητο να γίνει αντιληπτό από όσο το δυνατόν περισσότερους ότι η Δύση (δηλαδή η δημοκρατία και η ελευθερία) δέχεται επίθεση από την Ανατολή (δηλαδή την απολυταρχία και την καταπάτηση κάθε δικαιώματος). Ο καθένας διαλέγει πλευρά ανάλογα με τα γούστα του, οπότε άλλους θα στηρίζουν οι δημοκράτες και άλλους οι φασίστες και οι κομμουνιστές.

Τους πέταξε τη ρητορική στα μούτρα

Μετά τη στήριξη στο Ισραήλ, ακόμα κι αν ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα αποτύχει παταγωδώς στις ευρωεκλογές (πράγμα σχεδόν αδύνατο χάρη στον σύντροφο Ανδρουλάκη) θα τον θυμόμαστε ως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταφέρει να ξεφτιλίσει όσο κανείς άλλος την παλαιοαριστερή ρητορική των συριζαίων συντρόφων.

Λίγη υπομονή

Διαβάζω ότι πατέρας θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών έγραψε στο Χ ότι το «μπάζωμα» ήταν μια επινόηση συγγενών θυμάτων για να μπερδέψει, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα πριν να αποφανθούν οι σύνδεσμοι χουλιγκάνων των ελληνικών ομάδων.