φαραντούρης (ο) 1. αυτός που ζητάει παρέμβαση από το εξωτερικό προκειμένου να ανατραπεί μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση «δεν νομίζω ότι υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να μην είναι φαραντούρης» 2. αυτός που κάνει τα πάντα προκειμένου να κατακτήσει ένα δημόσιο αξίωμα «ο Νικόλας είναι φαραντούρης κι αν χρειαστεί θα γίνει χειρότερος κι από τον Πολάκη για να εκλεγεί» 3. Αυτός που θέλει να τραβά την προσοχή, φιγουρατζής «ο Θανάσης είναι τόσο φαραντούρης που μπορεί ξαφνικά εκεί που συζητάει να σηκωθεί όρθιος και να αρχίσει να τραγουδάει για να τραβήξει την προσοχή»

Να δούμε τι άλλο θα ζητήσει

Στην αρχή, ο σύντροφος Φαραντούρης μού φάνηκε ένας γραφικός φιγουρατζής. Ενας ακόμα καθηγητής πανεπιστημίου με καλλιτεχνικά απωθημένα (η διδασκαλία και το θέατρο είναι και οι δύο δραστηριότητες που απευθύνονται σε κοινό), ο οποίος στις συνεντεύξεις του απήγγελλε, με θεατρικό στόμφο, εντεχνομελό ποίηση. Τελικά, αποδεικνύεται ένας αδίστακτος πολιτικάντης, ο οποίος είναι ικανός να πει οτιδήποτε, προκειμένου να συγκινήσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, μπας και του προσφέρουν την εξαιρετικά επικερδή θέση του ευρωβουλευτή. Ετσι, τις τελευταίες μέρες, έχει αναρωτηθεί αν είναι πρόβλημα το να έχει ένας πολιτικός αρχηγός επιχειρήσεις στο εξωτερικό (δηλαδή αν είναι πρόβλημα να παραβιάζει τον νόμο), έχει ξεστομίσει (χωρίς να ειρωνεύεται) «το ότι σπεύδει να υπηρετήσει τη θητεία του ένας αρχηγός κόμματος και ο ενθουσιασμός με τον οποίο το κάνει είναι μήνυμα στους νέους», έχει ευχηθεί να ανατραπεί η εκλεγμένη κυβέρνηση από τη Ρουμάνα Ευρωπαία εισαγγελέα και με τη φόρα που έχει πάρει δεν αποκλείω να ζητήσει και επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, προκείμενου να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη χούντα Μητσοτάκη.

Προσφορά

Διαβάζω ότι ο «παλαιοχριστιανός» παλαιοημερολογίτης συμπολίτης, που προσφάτως έγινε θέμα στις «ενημερωτικές» και τις «ψυχαγωγικές» εκπομπές, συμμετέχει με ομοϊδεάτες του στη δημιουργία κόμματος και απορώ. Τι μπορεί να προσφέρει ένα κόμμα παλαιοχριστιανών-παλαιοημερολογιτών που δεν το προσφέρει ήδη ο Βελόπουλος, η Νίκη ή το ΚΚΕ;

Αν χρειαστεί θα μας στηρίξει η... Σοβιετία

Kαι μια και αναφέρθηκα στους παλαιοπολιτικούς του ΚΚΕ να στηρίξω τον σύντροφο Τσοκάνη, ο οποίος –χαμένος κάπου στα μέσα του 20ού αιώνα– χαρακτήρισε τον καπιταλισμό ξοφλημένο σύστημα, πιθανότατα βασιζόμενος στην ευρωστία της ΕΣΣΔ και των ευρωπαϊκών δορυφόρων της.

Δημιούργημα

Ακούω πολλούς πολιτικούς να χρησιμοποιούν τη φράση «η κακοδαιμονία του Δημοσίου» και θέλω να τους θυμίσω ότι η ελεεινή κατάσταση στο ελληνικό δημόσιο δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε συνέπεια της κλιματικής κρίσης, αλλά δικό τους δημιούργημα, το οποίο φανερά πασχίζουν να διατηρήσουν ως έχει ακόμα κι όταν προσποιούνται ότι θέλουν να το αλλάξουν.