Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την χθεσινή χυδαία επίθεση της Έλενας Ακρίτα, κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, η οποία οδήγησε σε νομικές ενέργειες σε βάρος της, από την κυρία Γκραμπόφκσι, ο κύριος Φάμελλος θέλησε να πάρει σαφείς αποστάσεις, χωρίς όμως να καταδικάσει την εν λόγω δήλωση, λέγοντας ότι θέλει να συζητήσουν στην συνέντευξη για τα Τέμπη.

Υπό την πίεση των δημοσιογράφων να τοποθετηθεί, εφόσον είχαν είδη τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ο κύριος Φάμελλος είπε ότι δεν θέλει να «παρεκτραπεί» και να φύγει από το θέμα -που θεωρεί ότι δίνει πολιτικούς πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ-, εκείνο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Ο δημοσιογράφος όμως είπε ότι «δεν φταίμε εμείς όμως. Άλλος έριξε άλλο χαρτί στο τραπέζι», για να απαντήσει ο κύριος Φάμελλος ότι «νομίζω ότι το χαρτί επάνω στο τραπέζι έπεσε και από τη μήνυση και από τη δήλωση του πρωθυπουργού»! Δηλαδή, η απολύτως λογική κίνηση, να στραφεί η σύζυγος του πρωθυπουργού νομικά εναντίον της κυρίας Ακρίτα για τις αναρτήσεις που έκανε, «έριξε το χαρτί στο τραπέζι» και όχι η κυρία Ακρίτα με τις αναρτήσεις της! Μήπως, κύριε Φάμελλε, να ζητούσε και συγγνώμη ο κύριος Μητσοτάκης; Αν είναι ποτέ δυνατόν...

Και για να μην υπάρχει περιθώριο παρερμηνείας, ο κύριος Φάμελλος είπε ξεκάθαρα στους δημοσιογράφους, οι οποίοι χαρακτήρισαν την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα «τοξική», ότι «εγώ δεν θέλω να πάρω θέση, ακριβώς γιατί η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και πιστεύω ότι ο κύριος Μητσοτάκης, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα»! Στη συνέχεια προσπάθησε να το μαζέψει όπως-όπως, λέγοντας ότι «εγώ λέω ότι σε όλη αυτή τη γραμμή -και προφανώς βάζω όλα τα περιστατικά μαζί, για να μην υπάρξει καμία διάθεση ότι να, "ο Φάμελλος κρίνει τον κύριο Μητσοτάκη και όχι την κυρία Ακρίτα", εγώ λέω ότι σε όλα αυτά τα περιστατικά, το μείζον που έχουμε να συζητήσουμε, είναι τα Τέμπη». Άρα, κατά την κρίση του κυρίου Φάμελλου, επειδή εκείνος θέλει να συζητήσει για το δυστύχημα των Τεμπών, όποια ασχήμια κι αν κάνουν τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρούνται της συζήτησης! Πολύ βολικό, αλλά μάλλον θα πρέπει να καταλάβει ο κύριος Φάμελλος ότι εφόσον προσπαθεί να «κρύψει κάτω απ' το χαλί» τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές μελών του κόμματός του, τις χρεώνεται προσωπικά και ο ίδιος κατ' ελάχιστον ως αρωγός, παρά του μειλίχιου προφίλ που προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία.

Η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου

Γιώργος Κακούσης: «Εσείς υιοθετείτε αυτά που έγραψε η κυρία Ακρίτα;»

Σωκράτης Φάμελλος: «Μα εγώ δεν πρέπει να μπω τώρα σε μια λογική να υιοθετήσω κριτικές, όταν σας λέω ότι εγώ απέχω από μια συζήτηση του προσωπικού. Πρέπει να σας πω, ότι πέραν από τον προσωπικό σχολιασμό που έκανε η Έλενα Ακρίτα, έχω ενημερωθεί -και για αυτό δεν θέλω να μπω στη συζήτηση- για μια υπερβολικά επιθετική αντιμετώπιση που είχε και η ίδια στο διαδίκτυο στη συνέχεια, δηλαδή γίνεται ένα ντόμινο αρνητικής συζήτησης. Υπήρχαν τέτοια περιστατικά και προσωπικών επιθέσεων κατά της Έλενας Ακρίτας, το οποίο όσο το τροφοδοτούμε, τροφοδοτούμε και μια αρνητική συζήτηση. Εγώ λέω ότι το ένα θέμα θα συζητηθεί πιθανά -το είπε και ο κύριος πρωθυπουργός- στο επίπεδο της μήνυσης, δεν ξέρω τι σκοπεύουν να κάνουν, εγώ θέλω να συζητήσουμε για τα Τέμπη».

Άννα Λιβαθυνού: «Εσείς όμως συμφωνείτε με αυτό το οποίο έγραψε η κυρία Ακρίτα; Γιατί είδαμε και τον κύριο Κασσελάκη να τη στηρίζει, αλλά και τον κύριο Πολάκη που έκανε μια ανάρτηση υπέρ της κυρίας Ακρίτα».

Σωκράτης Φάμελλος: «Ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε και είπε ότι "καλά κάνει ο κύριος πρωθυπουργός και θέλει να υπερασπιστεί ως οικογενειάρχης την οικογένειά του στο δικαστήριο, το ίδιο πρέπει να επιτρέψουμε να κάνουν και οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών στα Τέμπη". Αυτό είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Θέλετε να το ξαναδιαβάσουμε;»

Γιώργος Κακούσης: «Τη βρίσκετε δόκιμη αυτή τη σύγκριση κύριε πρόεδρε; Από τη μια είναι μια τραγωδία, από την άλλη είναι μια προσωπική επίθεση, στην οικογένεια ενός πολιτικού προσώπου».

Σωκράτης Φάμελλος: «Επαναλαμβάνω. Αυτό που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης -το υπεννόησε; πείτε το όπως θέλετε- και αυτό που λέω εγώ -και νομίζω ότι για αυτό με καλέσατε, για να σας πω την άποψή μου- είναι ότι το μείζον πολιτικό ζήτημα είναι τα Τέμπη. Το "έγκλημα" των Τεμπών. Εγώ δεν θέλω να παρεκτραπώ -ή η συζήτησή μας, δεν λέω εγώ προσωπικά- από το ουσιαστικό θέμα που η κυβέρνηση-»

Γιώργος Κακούσης: «Δεν φταίμε εμείς όμως. Άλλος έριξε άλλο χαρτί στο τραπέζι».

Σωκράτης Φάμελλος: «Νομίζω ότι το χαρτί επάνω στο τραπέζι έπεσε και από τη μήνυση και από τη δήλωση του πρωθυπουργού. Αλλά επειδή δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων -»

Άννα Λιβαθυνού: «Συγγνώμη και για τα Τέμπη επειδή το έχετε πει αρκετές φορές από τη στιγμή που έχουμε ξεκινήσει την κουβέντα μας, μπορεί να στοχοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο ένας άνθρωπος, μια γυναίκα; Δηλαδή να κάθεται μια γυναίκα και να γράφει -»

Σωκράτης Φάμελλος: «Κατ' αρχήν ποιος στοχοποιήθηκε; Για το δημοσίευμα της Εστίας, τώρα;»

Άννα Λιβαθυνού: «Όχι, όχι για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα λέμε».

Γιώργος Κακούσης: «Ξεκίνησε από ένα σχόλιο - ένα post που έκανε ο κύριος Θάνος Δημάδης -»

Σωκράτης Φάμελλος: «Όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπω σε σχολιασμό του post του κυρίου Δημάδη»

Γιώργος Κακούσης: «Ούτε εμείς θα μπούμε, αλλά επειδή μιλάμε για μια βουλευτή, η οποία επιτίθεται σε ένα μέλος της οικογένειας ενός άλλου πολιτικού θα σας πω εγώ, δεν θα σας πω του πρωθυπουργού γιατί δεν θέλω να το προσωποποιήσω και επειδή αυτά τα ζητήματα τα έχουμε δει και στο παρελθόν πώς φουντώνουν και πως γίνονται και πώς δημιουργούν μίσος, μέσα στην κοινωνία».

Σωκράτης Φάμελλος: «Εγώ σας είπα ότι κάτω από την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα υπάρχουν τοξικές και επιθετικές αναρτήσεις και προσπαθώ -»

Γιώργος Κακούσης: «Μα η ίδια η ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, ήταν τοξική».

Σωκράτης Φάμελλος: «Είδατε τώρα; Κάνετε σχολιασμούς για κάτι το οποίο υπάρχει -»

Γιώργος Κακούσης: «Μα έχω και εγώ γνώμη για το ζήτημα. Εσείς δεν έχετε;»

Άννα Λιβαθυνού: «Μα δεν είναι, κύριε πρόεδρε;»

Σωκράτης Φάμελλος: «Εγώ δεν θέλω να πάρω θέση, ακριβώς γιατί η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και πιστεύω ότι ο κύριος Μητσοτάκης, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα».

Γιώργος Κακούσης: «Δεν θέλετε, καταλαβαίνω -»

Σωκράτης Φάμελλος: «Αυτό λέω. Έχω άποψη, αλλά καταλαβαίνω ότι η συζήτηση επί της άποψης για ένα μικρότερο ζήτημα, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα».

Γιώργος Κακούσης: «Άρα, αποπροσανατολίζει η ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα».

Σωκράτης Φάμελλος: «Εγώ λέω, απαντώντας στον κύριο Μητσοτάκη - γιατί δεν είναι μόνο της κυρίας Ακρίτα η ανάρτηση μόνο. Σας είπα ότι ακολούθησε και η ενημέρωση για τη μήνυση - αγωγή και η δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη. Εγώ λέω ότι σε όλη αυτή τη γραμμή -και προφανώς βάζω όλα τα περιστατικά μαζί, για να μην υπάρξει καμία διάθεση ότι να, "ο Φάμελλος κρίνει τον κύριο Μητσοτάκη και όχι την κυρία Ακρίτα", εγώ λέω ότι σε όλα αυτά τα περιστατικά, το μείζον που έχουμε να συζητήσουμε, είναι τα Τέμπη».