Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σε πάνελ του OPEN με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά, με επίσης καλεσμένους τον Νίκο Ρωμανό από την Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ. Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, με την οποία καταφέρθηκε εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία όπως ανακοίνωσε θα προβεί σε ένδικα μέσα, ο κύριος Καραμέρος πιστός στην κομματική γραμμή επέλεξε να υποβαθμίσει το θέμα και να μην το σχολιάσει καθόλου. Αντ' αυτού, είπε για τον κύριο Μητσοτάκη ότι «αν ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να πάει μάρτυρας στο δικαστήριο, να πάει μάρτυρας υπεράσπισης του κυρίου Καραμανλή».

Ο κύριος Καραμανλής βέβαια, δεν κατηγορείται για κάτι, αφού κατά έναν «περίεργο» τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να καταθέσει επισήμως στη Βουλή, πρόταση για προανακριτική επιτροπή. Βέβαια ουδέν περίεργο υπάρχει, καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να συνταχθεί ένα κατηγορητήριο το οποίο δεν θα είναι εντελώς ανυπόστατο, για αυτό και δεν κατατίθεται επισήμως αφού θα καταπέσει. Το μόνο που μένει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να το κρατούν ως «απειλή». 

Το μείζον όμως είναι ότι φαίνεται ξεκάθαρα η μεθοδολογία του ΣΥΡΙΖΑ: ακόμη και όταν τους ζητούν να σχολιάσουν την άθλια ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, εκείνοι έχουν την εντολή να γυρνούν τη συζήτηση στο δυστύχημα των Τεμπών, «τραβώντας απ' τα μαλλιά» ασυσχέτιστα πράγματα. Ο κύριος Καραμέρος το πάει και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ο Κυράκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να αυτοθυματοποιηθεί, για να πει στο τέλος την μέγιστη αστειότητα, ότι «τη σύζυγό του τη βάζει στη συζήτηση για την υπόθεση αυτήν, ο κύριος Μητσοτάκης»! Όχι απλώς δεν είναι επιτυχημένη ως επικοινωνιακή τακτική, αλλά πέραν του γεγονότος ότι η πλήρης κάλυψη στην κυρία Ακρίτα, στιγματίζει και όσους την επιχειρούν, επιπροσθέτως προσδίδει τον πανικό στον οποίον βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέτοιου είδους τακτικές, δεν επιχειρούν να κάνουν ούτε τα γυμνασιόπαιδα. Αλλά από το ολότελα...

Η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου

Γιώργος Καραμέρος: «Αν ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να πάει μάρτυρας στο δικαστήριο, να πάει μάρτυρας υπεράσπισης του κυρίου Καραμανλή. Τουλάχιστον αυτό προσπαθεί τώρα, να μη φτάσει ποτέ στη Δικαιοσύνη -»

Παναγιώτης Στάθης: «Συνδέονται αυτά τα δυο;»

Νίκος Ρωμανός: «Είδατε τι κάνουν τώρα; Είδατε τι κάνουν; Εργαλειοποιείτε τη στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού, για να κάνετε αυτό που είναι το μόνο που κάνετε πολιτικά, τον τελευταίο μήνα: η εργαλειοποίηση ενός τραγικού δυστυχήματος. Δεν μπορείτε να αντιπαρατεθείτε πολιτικά με κανέναν άλλο τρόπο και εργαλειοποιείτε ένα δυστύχημα».

Γιώργος Καραμέρος: «Μην εκνευρίζεστε κύριε Ρωμανέ».

Νίκος Ρωμανός: «Και ναι, εκνευρίζομαι όταν βλέπω να συνεχίζετε να στοχοποιείτε τη σύζυγο του πρωθυπουργού, όπως εκνευρίζεται κάθε κανονικός πολίτης».

Γιώργος Καραμέρος: «Υπάρχει μια αποκάλυψη το Σαββατοκύριακο από δυο εφημερίδες, ότι εστάλη ένα SMS στον επιχειρηματία και πήγαν οι δυο υπουργοί -οι οποίοι αποπέμφθηκαν-, δηλαδή έχουμε ένα παραχθέν αποτέλεσμα πολιτικό. Οι δυο υπουργοί αποπέμφθηκαν. Γιατί αποπέμφθηκαν; Γιατί πήγαν στο σπίτι ενός επιχειρηματία να του ζητήσουν -ενδεχομένως- να τα βρούνε. Η κυβέρνηση με τον επιχειρηματία, ή εν πάση περιπτώσει, τι ήθελε η κυβέρνηση να μας εξηγήσει ο κύριος Μητσοτάκης, η σύζυγός του, οι υπουργοί, αυτοί πρέπει να μας πουν. Από εκεί και πέρα, κατανοώ την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αυτοθυματοποίησης του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος λέει "θα πάω να υπερασπιστώ την σύζυγό μου" -σεβόμαστε τις συζύγους και τα μέλη της οικογένειας κάθε πολιτικού-»

Νίκος Ρωμανός: «Ναι, το είδαμε».

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτά που αναφέρονται στην ανάρτηση -»

Γιώργος Καραμέρος: «Υπόχρεοι πόθεν έσχες είναι οι συγγενείς πρώτου βαθμού των πολιτικών προσώπων».

Νίκος Ρωμανός: «Μέχρι και ο κύριος Καρανίκας βγήκε να υπερασπιστεί την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, κατηγορώντας την κυρία Ακρίτα. Μέχρι και ο κύριος Καρανίκας του ΣΥΡΙΖΑ».

Γιώργος Καραμέρος: «Από εκεί και πέρα, ο κύριος Μητσοτάκης να πάει μάρτυρας στο δικαστήριο του κυρίου Καραμανλή. Γιατί εδώ η συγκάλυψη έχει δυο πρόσωπα».

Παναγιώτης Στάθης: «Συνδέονται αυτά τα δυο όμως;»

Γιώργος Καραμέρος: «Προφανώς, έχει δυο πρόσωπα, ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Καραμανλής έχουν -»

Παναγιώτης Στάθης: «Όχι, το θέμα της συζύγου του με το θέμα, με τον κύριο Καραμανλή -»

Γιώργος Καραμέρος: «Τη σύζυγό του τη βάζει στη συζήτηση για την υπόθεση αυτήν, ο κύριος Μητσοτάκης».