Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ακύρωσε την συναυλία που θα λάμβανε χώρα στις 29/04/2024, έπειτα από παραίνεση του δημοτικού συμβούλου -που πρόσκειται στο ΚΚΕ- Νίκου Σοφιανού, ο οποίος είχε διαμηνύσει στον Χάρη Δούκα να ακυρώσει την εν λόγω συναυλία διότι «αν δεν το πάρετε πίσω, να είστε σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τέτοια συναυλία, γιατί χιλιάδες διαδηλωτές θα είναι απ' έξω και θα το αποτρέψουν». Απλά, λιτά, δωρικά και προπαντός Δημοκρατικά.

Ο Κύριος Δούκας ως επίσημη εκδοχή, είναι ότι ακύρωσε την συγκεκριμένη συναυλία για «λόγους ασφαλείας». Εάν λοιπόν αυτό ίσχυε, θα έπρεπε να καταγγείλει την απειλή του κυρίου Σοφιανού, πράγμα που ουδέποτε έκανε. Απεναντίας, απάντησε τότε στο δημοτικό συμβούλιο ότι η συγκεκριμένη συναυλία είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για να συμπληρώσει ότι «δεν μου ταιριάζει, δεν μου αρέσει, δεν ξέρω τι κυρώσεις υπάρχουν, θα έρθω σε επικοινωνία, αν μπορεί να ακυρωθεί. Δεν ευθύνομαι καθόλου για αυτό (...) όσοι ήταν εδώ στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, μπορούν να απολογηθούν». Είναι ξεκάθαρο ότι ο κύριος Δούκας ακύρωσε την συγκεκριμένη συναυλία, ως κατάθεση πιστοποιητικού «αριστεροφροσύνης». Θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη γενναιότητα λοιπόν, είτε να καταγγείλει τους αριστερούς τραμπουκισμούς, ή να παραδεχτεί ότι την ακύρωσε επειδή ο ίδιος το θέλησε. Και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ, δεν γίνεται κύριε Δήμαρχε.

Η δήλωση του Χάρη Δούκα στο ΔΣ του Δήμου Αθηναίων

Νίκος Σοφιανός: «Διαβάσαμε ότι στις 29 Απριλίου ο Δήμος της Αθήνας θα κάνει στο Ολύμπια συναυλία, υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ. Αν δεν είναι πολιτικό ατόπημα, να διοργανώνονται με την αιγίδα της πρεσβείας του κράτους-δολοφόνου των Παλαιστινίων, συναυλία τις ημέρες των Παθών, τότε τι είναι; Πάρτε το πίσω. Πάρτε την ευθύνη ότι σας ξέφυγε, γιατί αν δεν το πάρετε πίσω, να είστε σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τέτοια συναυλία, γιατί χιλιάδες διαδηλωτές θα είναι απ' έξω και θα το αποτρέψουν».

Χάρης Δούκας: «Η ιστορία αυτή για την πρεσβεία του Ισραήλ, για την οποία ειπώθηκαν πολλά, είναι ένα πρόγραμμα 2023-2023, εγκεκριμένο από το δημοτικό συμβούλιο αυτό εδώ, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, 01/06/2023, έχοντας περάσει ομόφωνη επίσης έγκριση, 25/05/2023 από τον ΟΠΑΝΔΑ. Δεν μου ταιριάζει, δεν μου αρέσει, δεν ξέρω τι κυρώσεις υπάρχουν, θα έρθω σε επικοινωνία, αν μπορεί να ακυρωθεί. Δεν ευθύνομαι καθόλου για αυτό (...) όσοι ήταν εδώ στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, μπορούν να απολογηθούν».

Δείτε το επίμαχο βίντεο