Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να είναι δυσαρεστημένοι με πολλές επιλογές του Χάρη Δούκα, ωστόσο φαίνεται ότι ο τελευταίος συγκεντρώνει τη στήριξη όλης της αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί προαλείφουν τον δήμαρχο Αθηναίων για επικεφαλής μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης στο μέλλον, κάτι το οποίο κάνει τον Νίκο Ανδρουλάκη έξαλλο. Ανάμεσα σε άλλους και η Νέα Αριστερά έβγαλε ανακοίνωση στήριξης στον Χάρη Δούκα.

Η Νέα Αριστερά μιλά για χυδαία επίθεση στον Χάρη Δούκα, η οποία θα πέσει στο κενό. Στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά υποστηρίζει: «Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το σίριαλ είναι η κοπτοραπτική της τοποθέτησης του κατά τη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου. Φαίνεται ότι η τεχνική του μοντάζ αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο των φανερών και υπόγειων μηχανισμών της Δεξιάς. Ματαιοπονούν.» Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα Χαρίτση - Αχτσιόγλου - Τσακαλώτου στήριξε με θέρμη τη χώρα υποψηφιότητα Χάρη Δούκα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς ο νέος Δήμαρχος εκφράζει σταθερά απόψεις που ανήκουν περισσότερο στην αριστερά, παρά στο χώρο του κέντρου, ικανοποιώντας μεταξύ άλλων και κόμματα όπως η Ανταρσυα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο μετά την ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, αναγκάστηκε να δηλώσει τη στήριξή του και ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X, σε μια προσπάθεια να μην χάσει το αριστερό κοινό. 

Ο Χάρης Δούκας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στην οποία συμμετείχαν και κάτοικοι των Εξαρχείων,  κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης που είχε με μια κάτοικο, ακούγεται να λέει σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: «Είδατε εδώ μέσα γκλοπ μπάτσου;». Ο ίδιος ο δήμαρχος μιλά για μονταζιέρα και παράκεντρα που τον πολεμούν. Όπως και να έχει, όλη η αριστερά πέφτει στα πόδια του Χάρη Δούκα ενώ ο τελευταίος προσπαθεί όλο και περισσότερο να ικανοποιήσει τα αιτήματα αριστερών κομμάτων και διαφόρων συλλογικοτήτων στον δήμο.