Τι ακριβώς σκέφθηκε ο… Δούκας των Αθηνών και με ελαφρά πηδηματάκια έκανε πίσω επικαλούμενος λόγους ασφαλείας για να μη γίνει η συναυλία υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ που είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή; Μήπως ότι έτσι θα προκαλούσε την ιερή αγανάκτηση των ακροαριστερών και αναρχοαυτόνομων που τον ψήφισαν, την αντίδραση του τιμημένου ΚΚΕ που πρωτοστατεί στις αντι-ισραηλίτικες διαδηλώσεις, ή μήπως φοβήθηκε ότι στη συνείδηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα ταυτίζονταν μ’ ένα αφήγημα που αντίκειται στα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματά τους;

Όλα αυτά και επιπλέον ότι εφόσον αντιδρούσε με ανακλαστικά δημάρχου δυτικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, δηλαδή ενός κανονικού δημάρχου που δεν τον εξέλεξε η αποχή και ένας συνεταιρισμός ετερόκλητων κομματικών συμφερόντων, θα έθετε σε κίνδυνο τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ μελλοντικά.

Σε κάθε περίπτωση ο Δούκας των Αθηνών έδειξε πάλι ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων και κατώτερος του αξιώματος που απλόχερα του δόθηκε από τη τύχη, αλλά ένα «σφάλμα» που θα το πληρώνει για μια πενταετία η Αθήνα. Και αυτό προφανώς δεν απασχολεί το 14% που τον ψήφισε, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των Αθηναίων είναι βέβαιο ότι θα βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που πιάστηκαν κορόιδα. Έστω κι αργά, προς γνώση και συμμόρφωση γιατί «Δούκες» κυκλοφορούν πολλοί στην πιάτσα που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και λανσάρονται ως «ειδικοί».

Προς γνώση λοιπόν και συμμόρφωση γιατί αυτό το μπάχαλο που το παρουσιάζουν ως «πείραμα» στο Δήμο της Αθήνας, δηλαδή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με την ευγενική χορηγία των Εξαρχείων και την Αιγίδα του ΚΚΕ, είναι το ίδιο που ετοιμάζουν για τη χώρα οι «Κασσελάκηδες» και οι «Ανδρουλάκηδες» με πρόκριμα τις ευρωεκλογές. Το χαλαρά και ο χαβαλές που εξιδανικεύονται από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης σε «μήνυμα» προς τους κυβερνώντες, αποτελούν την τέλεια παγίδα στην οποία είναι επιρρεπείς οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς.

Easy Writer