Ο πρόεδρος Στέφανος αποφάσισε να ανοίξει ηλεκτρονική λίστα γάμου στην πλατφόρμα honeyfund.com. Οι δωρεές που γίνονται δεκτές είναι από 10 έως 2.500 δολάρια και διαφημίζει ότι επιτρέπει στα ζευγάρια «να ζήσουν την εμπειρία με τη στήριξη των φίλων και της οικογένειάς τους, χωρίς χρεώσεις». Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από λογαριασμούς που προσδιορίζονται ως αριστεροί-προοδευτικοί, αναγκάζοντας «κύκλους του κόμματος» να υποστηρίξουν ότι αυτό «συνηθίζεται στις ΗΠΑ».

Αλλά τοποθετήθηκε επισήμως και ο πρόεδρος: «Θέλαμε όποιο ποσό λάβουμε να είναι με πλήρη διαφάνεια –χωρίς "φακελάκια"– ώστε να δημοσιοποιηθεί και να φορολογηθεί. Φιλοκυβερνητικό site βγάζει στη δημοσιότητα τη λίστα γάμου. Την ίδια στιγμή, τα τρολ της ΝΔ παίρνουν εντολή και αρχίζουν να μας βρίζουν και να μας λοιδορούν […] Καθιστώ τον κ. Μητσοτάκη αποκλειστικά υπεύθυνο για το σύνολο των σχολίων μίσους και ομοφοβίας που λαμβάνουμε στην πιο προσωπική μας στιγμή […]».

Προσπερνώ τις αστειότητες και στέκομαι στο ότι ο πρόεδρος Στέφανος ισχυρίζεται πως θα δημοσιοποιηθεί η λίστα με τις δωρεές και θα φορολογηθεί. Ωστόσο, το honeyfund.com έχει φορολογική έδρα τη Φλόριντα και συνεπώς ισχύει η εκεί νομοθεσία. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο το σάιτ, οι δωρεές μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν φορολογούνται (επί λέξει: «We are not aware of couples paying taxes on their wedding gifts»). Με δεδομένο επίσης ότι το ζεύγος Κασσελάκη έχει κατά πάσα πιθανότητα φορολογική έδρα στις ΗΠΑ, πιθανότατα ΔΕΝ θα φορολογηθούν για το έσοδο αυτό…