Με ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας της περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατηγορεί τον πρόεδρο Στέφανο ότι προσπαθεί να καπηλευθεί τη δική τους προσπάθεια για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών υπέρ του Παύλου Πολάκη.

Οπως σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης «η μεγάλη πλάκα είναι ότι τότε αυτοί καπηλεύονταν τη δική μου νομοθεσία, εξαφανίζοντας όσα κάναμε τότε με τον νόμο 4238/2014 που για πρώτη φορά στην ιστορία αντιμετώπισε ισότιμα τους ανασφάλιστους». Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία συνυπογράφεται από τον Ανδρέα Ξανθό, «η απαξίωση της πολιτικής και η γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς δεν είναι οι μοναδικές παρενέργειες του "φαινομένου Κασσελάκη"’ [...] ζούμε την αναβίωση των χειρότερων πρακτικών της σταλινικής περιόδου: όσοι ασκούν κριτική στον αρχηγό στοχοποιούνται με χυδαίο τρόπο ως διαπλεκόμενοι, υπηρέτες συμφερόντων και "δεκανίκια"’ της Δεξιάς.

Ο Στάλιν έσβηνε από τις φωτογραφίες της ηγεσίας του ΚΚΣΕ τα πρόσωπα των "προδοτών". Ο κ. Κασσελάκης και η "αυλή" του προσπαθούν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη τα μη αρεστά πρόσωπα και τη συμβολή τους στο θετικό έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα [...] η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που την υλοποίησε δεν ήταν μονοπρόσωπη [...] Η εκμετάλλευση της συλλογικής προσπάθειας της περιόδου 2015-2019 για λόγους προσωπικής αυτοπροβολής και κατίσχυσης στον εσωκομματικό ανταγωνισμό, δεν έχει καμιά σχέση ούτε με πολιτική αξιοπιστία ούτε με τις αξίες και το ήθος της Αριστεράς».