Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Στέφανο Κασσελάκη για την εμμονή του με τη συγχώνευση Attica Bank - Παγκρήτιας Τράπεζας επιφύλαξε ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος είπε ότι η συμφωνία είναι επωφελής και προειδοποίησε ότι αν τελικά δεν προχωρήσει τότε το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει φαινόμενα Lehman Brothers. 

Μιλώντας στο Open, ο Γιάννης Ραγκούσης κατεδάφισε το αφήγημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το θέμα της συγχώνευσης είναι σοβαρό και ότι το κόμμα του θα πρέπει να έχει συμπεριφορά κόμματος δυνάμει εξουσίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα εξουσίας κυβέρνησε την Ελλάδα και προσδοκά ξανά να κυβερνήσει την Ελλάδα. Όταν είσαι κόμμα εξουσίας πρέπει ειδικά σε θέματα μείζονας σημασίας να μην τοποθετείσαι με μια αντιπολιτευτική προδιάθεση» είπε και πρόσθεσε: «Θυμόμαστε την υπόθεση της χρεοκοπίας της Lehman Brothers το 2008. Η γνώμη μου είναι ότι η Attica και η Παγκρήτια, αν δεν προχωρήσει αυτή τη συμφωνία, τότε θα είναι δύο Lehman Brothers στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος». 

«Αυτή είναι μια συμφωνία που, ιδίως ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει, δεν μπορεί κατά τη γνώμη μου ελαφρά την καρδία να την καταψηφίσει» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης και σημείωσε ότι το θέμα δεν έχει συζητήθεί στα κομματικά όργανα και στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Εκεί, όπως είπε, πήγε ένα σχέδιο κειμένου με το οποίο ο ίδιος διαφώνησε. 

«Δεν βρήκα κανένα επιχείρημα ή κανένα στοιχείο που να αποδομεί τη μεγάλη σημασία για τον ελληνικό λαό που έχει η συμφωνία» συνέχισε ο Γιάννης Ραγκούσης, προσθέτοντας πως «είναι επωφελής η συμφωνία». Μοναδική του επιφύλαξη; Το γεγονός ότι η συμφωνία έρχεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τα άλλα, όπως σημείωσε, «θέλω να ελπίζω ότι αυτή η συμφωνία δεν θα καταψηφιστεί από ένα κόμμα εξουσίας».