«Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης» ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη για την εμμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Attica Bank και την προσπάθεια του να τινάξει στον αέρα τη συγχώνευση της τράπεζας με την Παγκρήτια κάνοντας συνεχείς αναρτήσεις στα social media. 

Μιλώντας στο Open, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης θέλουν κούρεμα των καταθέσεων ας το πουν» και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και οι συμβουλευτικοί οίκοι έψαχναν πολύ καιρό για ιδιώτη επενδυτή. «Αν δεν κάναμε συμφωνία, θα είχαμε κατάρρευση δύο τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων. Άλλος επενδυτής, με άλλους όρους, δεν υπάρχει. Γι' αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος μίλησε για βέλτιστη, ουσιαστικά, συμφωνία». 

Ο Μάκης Βορίδης έριξε το γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης. Δείτε ποια είναι τα θιγόμενα, ανταγωνιστικά συμφέροντα» και προσθέτοντας ότι όποιος δεν θέλει τη συγχώνευση δεν θέλει τον ανταγωνισμό.. 

«Γκρινιάζουμε όλοι για το μεγάλο εύρος διαφοράς επιτοκίου μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων; Θέλουμε να ενισχύσουμε τον τραπεζικό ανταγωνισμό; Να, ο πέμπτος πυλώνας. Φτιάχνουμε μια ισχυρή τράπεζα που δεν είναι από τις τέσσερις συστημικές, προκειμένου να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό. Και να μπει αυτή η τράπεζα διεκδικητικά και ανταγωνιστικά . Σας κάνω την πρόβλεψη ότι αυτή η τράπεζα θα έχει εξ αρχής, με τη δημιουργία της, το επόμενο δευτερόλεπτο, 1,5 μονάδα καλύτερο επιτόκιο» συμπλήρωσε.