Η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα θα δημιουργήσει ένα ισχυρότερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που θα είναι ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας, λέει στο «Μανιφέστο» η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου.

«Η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα αποτελεί στρατηγικό βήμα για την ενίσχυση του τραπεζικού μας συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω οικονομικών περιπετειών για τη χώρα μας. Η συγχώνευση διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει "κούρεμα" καταθέσεων ύψους 1,6 δισ. ευρώ, προστατεύοντας έτσι τους καταθέτες και διατηρώντας την εμπιστοσύνη τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Attica Bank, ως πέμπτος πυλώνας της τραπεζικής αγοράς, θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η ενσωμάτωση των δυνάμεων της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα και άλλες τραπεζικές μονάδες θα δημιουργήσει ένα ισχυρότερο και πιο ευέλικτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο θα είναι ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας μας. Ως Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουμε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία, που θα οδηγήσει σε έναν πιο βιώσιμο και ανταγωνιστικό τραπεζικό τομέα, συμβάλλοντας στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας μας».