Για το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι κόπτεται για τη βιωσιμότητα της Attica Bank, ενώ ήταν το κόμμα που έκλεισε και κατέστρεψε τις τράπεζες μιλά στο «Μανιφέστο» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης

Σε δήλωση του για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα ο Μακάριος Λαζαρίδης επισημαίνει: «Με τη σημερινή της μορφή η Τράπεζα Αττικής δεν είχε πιθανότητες επιβίωσης. Συγχωνευόμενη με την Παγκρήτια Τράπεζα, ενισχύεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, διασφαλίζονται οι καταθέσεις και ωφελούνται όλες οι πλευρές, δηλαδή οι φορολογούμενοι, το Ελληνικό Δημόσιο, οι μέτοχοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτήν την ώρα καλύτερη συμφωνία, ούτε για την ίδια την Τράπεζα Αττικής, ούτε για την οικονομία. Αλλωστε, δεν υπήρχε και κανένα εναλλακτικό σενάριο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Εντύπωση προκαλεί το θράσος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δήθεν κόπτεται για τη βιωσιμότητά της σήμερα.

Ναι, είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο έκλεισε τις τράπεζες, αλλά τις κατέστρεψε ταυτόχρονα. Ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που τάχα κόπτεται για το δήθεν ξεπούλημα των ασημικών της χώρας, ήταν ο ίδιος που υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την παρούσα πρωτοβουλία της, έρχεται μία ακόμη φορά να διορθώσει σοβαρά λάθη του παρελθόντος, προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον».