Ένα λεκτικό σαρδάμ του Μάκη Βορίδη στη Βουλή ήταν αρκετό, ώστε να βαφτιστεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε «Φαμελλάκης». Να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε σήμερα, Τρίτη, για πρώτη φορά σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να ακούσει την ομιλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου ως επισκέπτης. 

Έτσι, όταν πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον κ. Φάμελλο, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε πρώτα στην παρουσία του κ. Κασσελάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας, λέγοντας: «Ελπίζω η πρώτη παρουσία υπό την ιδιότητα του ακροατή της διαδικασίας για τον κ. Φαμελλάκη… συγγνώμη τον κ. Κασσελάκη… να μην ήταν απογοητευτική, γιατί αυτά που ακούσαμε από τον κ. Φάμελλο ήταν εντυπωσιακά». 

Ύστερα από αυτό το σαρδάμ του κ. Βορίδη, η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, σύμφωνα με σχετικά στιγμιότυπα, αντέδρασε, με τον κ. Βορίδη να παραδέχεται το λεκτικό λάθος του: «Έκανα ένα λάθος και το διόρθωσα, γιατί κάνετε έτσι; Μην είστε έτσι τώρα, δεν είναι σωστό».

Στη συνέχεια, συνέχισε, απαντώντας στον κ. Φάμελλο: «Τι μας είπε για τις αυτοδιοικητικές; Μας είπε "όχι" στα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Ένα πράγμα σαν να λέει "όχι" σε παιδιά σαν τον Ζαχαριάδη. Μας είπε "όχι" σε πολλές θητείες των αυτοδιοικητικών. Ένα πράγμα σαν να λέει "όχι" στον τον Ιωακειμίδη. Αλλά αφού δεν σας αρέσει, γιατί υποστηρίζετε Παχατουρίδη και Αρναουτάκη; Επιστρέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ τού ό,τι να ναι. Όχι ότι είχατε φύγει και ποτέ, αλλά επειδή γίνεται μια συζήτηση τώρα που αλλάξατε αρχηγό». 

«Χειροκροτητής» και ο Κασσελάκης

Βέβαια, να σημειωθεί πως ο κ. Κασσελάκης δεν βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μόνο λόγω του λεκτικού λάθους του κ. Βορίδη, αλλά και για ένα άλλο λάθος που έκανε ο ίδιος ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ως επισκέπτης, καθώς αν και ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εκλέχθηκε. Έτσι, σήμερα, δεν κάθισε στις κοινοβουλευτικές έδρες, αλλά στα έδρανα των αξιωματούχων που βρίσκονται απέναντι από των υπουργικών.

Με το τέλος της ομιλίας του κ. Φάμελλου, ο κ. Κασσελάκης άρχισε να χειροκροτάει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αυτή η κίνηση απαγορεύεται. Κανείς επισκέπτης, είτε επίσημος είτε ανεπίσημος, είτε κάθεται στο θεωρείο είτε στα έδρανα των αξιωματούχων, δεν μπορεί να χειροκροτάει στην αίθουσα της Ολομέλειας. Αυτό το σκηνικό οδήγησε και στην πληρωμένη απάντηση από πλευράς Θάνου Πλεύρη στις δηλώσεις Κασσελάκη περί χειροκροτητών κυβερνητικών βουλευτών. 

«Παρουσία μόλις 20 βουλευτών του @syriza_gr (από τους 47) η πρώτη εμφάνιση του @skasselakis σε ρόλο χειροκροτητή στην Ολομέλεια», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πλεύρης. 

Βέβαια, εγείρεται το ερώτημα αν ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε ποτέ για αυτόν τον κανόνα συμπεριφοράς στη Βουλή. Σε περίπτωση, όμως, που ενημερώθηκε, υπήρξε κάποιος λόγος -όπως η δημιουργία εντυπώσεων για ακόμα μία φορά θα έλεγε κανείς- που έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση;