«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης τις τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη από τη Θεσσαλία για ανυπαρξία κράτους στις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, «για τον απλούστατο λόγο, ότι ο κρατικός μηχανισμός κάτω από ακραία φυσικά φαινόμενα, ανεπανάληπτα και άνευ προηγουμένου έχει κάνει χιλιάδες διασώσεις. "Το ανύπαρκτο κράτος που δεν το βλέπει κανείς"», όπως σημείωσε.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι έχουν γίνει χιλιάδες απαντλήσεις, έχουν φτιαχτεί ατελείωτες βλάβες της ΔΕΗ. «Το κράτος και υπάρχει και ήρθε να γιατρέψει πληγές που προήλθαν από μια μεγάλη φυσική καταστροφή», τόνισε και στηλίτευσε την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μηδενίζει την παρουσία τη συνεισφορά του κράτους. «Το κράτος είναι παρών. Στο μυαλό του Κασσελάκη το κράτος είναι απών», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το κράτος, συνέχισε ο Μάκης Βορίδης, δεν είναι ένα υπάλληλος για να καθαρίσει τις λάσπες μέσα στο σπίτι. Η έννοια της παρουσίας του κράτους είναι ότι δίνει τα 6.600 ευρώ με πάρα πολύ γρήγορο και αυτοματοποιημένο τρόπο ώστε ο άνθρωπος που είναι στις λάσπες να καθαρίσει το σπίτι και αν χρειαστεί να πάρει καινούργια έπιπλα να μπορέσει να το ξαναφτιάξει. Αυτή είναι η παρουσία του κράτους. 

Συμπλήρωσε ότι «κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μέσα μια πραγματική δυσκολία και πρωτόγνωρα φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν μεγάλη πίεση στο μηχανισμό, θα βγαίνουμε να πανηγυρίζουμε για "’το τι ωραία που είναι τα πράγματα"’. Προφανώς υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες. Από το να πεις αυτό, μέχρι να πεις "’το κράτος δεν υπάρχει πουθενά" -αυτός ο μηδενισμός, τη στιγμή που υπάρχει πείρα των ανθρώπων για την παρουσία όλου του κρατικού μηχανισμού- έχει απόσταση» σχολίασε.