Πληρωμένη απάντηση πήρε ο Στέφανος Κασσελάκης για το σχόλιό του περί χειροκροτητών κυβερνητικών βουλευτών και από τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Θάνο Πλεύρη. Με μία ανάρτησή του, λοιπόν, ο κ. Πλευρής σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την πρώτη παρουσία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία βρέθηκε ως επισκέπτης, καθώς αν και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας στις τελευταίες εθνικές εκλογές, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Τη στιγμή, λοιπόν, που ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ήταν στο βήμα της Βουλής, ο κ. Κασσελάκης προέβη για ακόμα μία φορά σε ένα «ατόπημα» -όχι γλωσσικό αυτή τη φορά, αλλά εθιμοτυπικό σε ό,τι αφορά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο κ. Φάμελλος ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο κ. Κασσελάκης έσπευσε να τον χειροκροτήσει.

Κατά συνέπεια, αυτήν την κίνηση σχολίασε ο κ. Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Twitter, λέγοντας: «Παρουσία μόλις 20 βουλευτών του @syriza_gr (από τους 47) η πρώτη εμφάνιση του @skasselakis σε ρόλο χειροκροτητή στην Ολομέλεια». Ο γαλάζιος βουλευτής δίνει έμφαση στο χειροκρότημα, καθώς κανείς από τους επισκέπτες της Βουλής δεν επιτρέπεται να χειροκροτάει. Αυτό ισχύει και για επίσημα πρόσωπα που βρίσκονται στα έδρανα των αξιωματούχουν, είτε για ανεπίσημο κοινό που βρίσκεται στο θεωρείο. 

Οι απαντήσεις που είχαν προηγηθεί στον Κασσελάκη 

Υπενθυνμίζεται πως πριν από τον κ. Πλεύρη και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν στην κατηγορία Κασσελάκη για «χειροκροτητές» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Για παράδειγμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε αναρωτηθεί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αν ο κ. Κασσελάκης «αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία». 

Αντιδράσεις είχαν υπάρξει και από την πλευρά του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος με μία ανάρτησή το διευκρίνισε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ποιες είναι οι αρμοδιότητες των κυβερνητικών βουλευτών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν βρίσκονται σε κλειστά γραφεία, αλλά σε μια διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία». 

Βέβαια, εγείρεται το ερώτημα αν ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε ποτέ για αυτόν τον κανόνα συμπεριφοράς στη Βουλή. Σε περίπτωση, όμως, που ενημερώθηκε, υπήρξε κάποιος λόγος -όπως η δημιουργία εντυπώσεων για ακόμα μία φορά θα έλεγε κανείς- που έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση;