«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πολύ έξυπνος και μορφωμένος, έχει χιούμορ. Ο Ευκλείδης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο όντως θα ήθελα να πιω ένα ποτό. Θα διαφωνούσαμε σε πάρα πολλά αλλά πάντως θα ήταν μια ωραία βραδιά με ενδιαφέρουσες διαφωνίες. Αλλωστε και στο Κοινοβούλιο οι συζητήσεις μαζί του έχουν ενδιαφέρον». Τάδε έφη Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην «Απογευματινή», δηλώνει ότι δεν θα έπινε ποτό με τον Κασσελάκη. «Ο πρωθυπουργός το είπε καταπληκτικά. Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ με το κενό. Τον κρίνουμε πολιτικά όχι ως άνθρωπο. Εγώ δεν γοητεύομαι πολύ από αυτό το lifestyle αν μιλάμε σε προσωπικό επίπεδο. Ούτε οι φίλοι μου ούτε οι παρέες μου έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, επομένως σε προσωπικό επίπεδο δεν θα έπινα ποτό μαζί του. Πολιτικά μιλώντας το πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εξηγεί γιατί διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Θεωρώ ότι η έννοια του γάμου και αυτό είναι κάτι που έχει πει και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφορά κυρίως και πρωτίστως τη δημιουργία οικογένειας» σημειώνει ο Μάκης Βορίδης και προσθέτει: «Στον Αστικό Κώδικα θα δείτε ότι το μεγάλο κομμάτι των ρυθμίσεων για τον γάμο είναι οι σχέσεις γονέων-τέκνων. Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν τη δυνατότητα της τεκνοποιίας. Επομένως για τα ομόφυλα ζευγάρια το πλέγμα το οποίο μένει στον γάμο είναι η ρύθμιση των μεταξύ τους νομικών σχέσεων. Αυτό το θέμα όμως είναι ρυθμισμένο με το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο έχει ακριβώς τα ίδια νομικά αποτελέσματα με τον γάμο. Επομένως δεν ξέρω τι το πρόσθετο χρειάζεται εδώ. Η θέσπιση του γάμου κατά τη γνώμη μου δεν εξυπηρετεί τίποτα. Εάν συζητάμε πλέον για γάμο και υιοθεσία θεωρώ ότι αυτό δημιουργεί μία σειρά από περίπλοκα ζητήματα που αφορούν την ανατροφή των τέκνων. Δεν πρέπει να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση».