Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, σε πάνελ του ACTION 24, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Δημήτρη Τάκη και Ελένη Καλογεροπούλου. Η συζήτηση αφορούσε το ποιος μπορεί να απευθυνθεί αποτελεσματικότερα στην Κεντροαριστερά και τον κεντρώο χώρο γενικότερα, μεταξύ των εναπομεινάντων στον ΣΥΡΙΖΑ και την «ομάδα των 11» που διασπάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Βέττας σημείωσε ότι το άνοιγμα προς το Κέντρο ήταν και ο λόγος για τον οποίο έγινε η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα συγκεκριμένα στελέχη ήθελαν ο βασικός πυρήνας του μίγματος πολιτικής, να παραμείνει η ριζοσπαστική Αριστερά, κι ως εκ τούτου, το πρόβλημα το έχουν οι έντεκα, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον έχει το δηκτικό το σχόλιο του Δημήτρη Βέττα, ότι η ομάδα των 11 «θα φορέσουν τον μανδύα» προκειμένου να προσελκύσουν τον πιο κεντρώο κόσμο, καθώς κριτική για ακροαριστερές αντιλήψεις, ουδείς θα περίμενε ποτέ να γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να που το ζήσαμε κι αυτό! Το αστείο όμως της υπόθεσης, είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική περί «δυο μέτρων και δυο σταθμών» -ο οποίος από την ημέρα που σχηματίστηκε, πολιτεύεται με ακριβώς αυτή την τακτική- στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, λέγοντας ότι ενώ δεν έδωσε καθόλου χρόνο στον Στέφανο Κασσελάκη, τώρα για τον εαυτό του -και την ομάδα των 11- ζητάει χρόνο. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια σκηνικά απείρου κάλλους, ιδίως οδεύοντας προς τις Ευρωεκλογές.

Η δήλωση του Δημήτρη Βέττα

Δημήτρης Τάκης: «Θεωρείτε ότι θα φτάσει κάποια στιγμή στη Βουλή όπου από την μία ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη οι 11 του κυρίου Χαρίτση, θα κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα απευθυνθεί πιο αποτελεσματικά και ειλικρινά στην κεντροαριστερά, στον μεσαίο χώρο;»

Δημήτρης Βέττας: «Μια μεγάλη διαμάχη στο κόμμα μας, ήταν εάν θα πάμε μέχρι την ριζοσπαστική Αριστερά, ή αν θα προχωρήσουμε πιο πέρα έχοντας σκοπό να ικανοποιήσουμε ψηφοφόρους προερχόμενους από άλλους χώρους, που τους είχαμε στο "περίμενε", στο "διαβάστηκε", που λέω εγώ».

Δημήτρης Τάκης: «Ακριβώς, ο κύριος Κασσελάκης τους λέει "ελάτε" έχει ανοίξει τις πόρτες και λέει "ελάτε"».

Δημήτρης Βέττας: «Άρα λοιπόν, αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ - δεν έχουμε πρόβλημα εμείς σε αυτό. Νομίζω ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στους 11 θα έλεγα, οι οποίοι θα προσπαθήσουν με έναν τρόπο δικό τους -δεν ξέρω- να "φορέσουν τον μανδύα" και να προσελκύσουν και τον πιο κεντρώο κόσμο. Αλλά ο κόσμος έχει διαίσθηση».

Γιώργος Πιέρρος: «Για μανδύα μιλήσατε, αυτό σημαίνει ότι εντοπίζετε ένα στοιχείο υποκρισίας».

Δημήτρης Βέττας: «Μα προφανώς. Δεν κατάλαβα σοβαρό πολιτικό σχέδιο. Άκουσα που είπατε κάτι για τον κύριο Τζανακόπουλο. Τον ακούσατε να μιλάει για μια πολιτική πρόταση; Για τη σοβαρή πολιτική διαφωνία;»

Γιώργος Πιέρρος: «Του δίνω λίγο χρόνο, όπως δίνω και στον κύριο Κασσελάκη».

Δημήτρης Βέττας: «Στον κύριο Κασσελάκη δεν έδωσε καθόλου χρόνο, για τον εαυτό του όμως ζητάει χρόνο ο κύριος Τζανακόπουλος, ζήτησε σήμερα».

Δημήτρης Τάκης: «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ του κύριου Κασσελάκη, θέλει να απευθυνθεί στην Κεντροαριστερά με μια ειλικρινή άποψη, έτσι όπως την διατυπώνει ο κύριος Κασσελάκης. Οι άλλοι εάν απευθυνθούν, θα είναι fake απεύθυνση;»

Δημήτρης Βέττας: «Θεωρώ πως ναί. Ναι».