Στην αντεπίθεση περνάει ο -«αβάφτιστος» προς ώρας- πολιτικός σχηματισμός των μελών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιώργο Σταθάκη να εξαπολύει δριμεία κριτική εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και εναντίον της ηγετικής του ομάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Συγκεκριμένα, ο κύριος Σταθάκης αποκάλεσε την ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη (Πολάκη, Τζάκρη, Παππά), ηγετική ομάδα ήττας, ενώ απέδωσε σε εκείνους και τον πολιτικό τους λόγο, της ήττες του ΣΥΡΙΖΑ στο διάστημα 2019-2023, επειδή ο συγκεκριμένος πολιτικός λόγος δεν μπορεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο πολιτικό φάσμα, από την ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη, στην ερώτηση του Γιάννη Ντσούνου, «ποιοι είναι περισσότερο τοξικοί, εκείνοι που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ ή αυτοί που έφυγαν;», όπου ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι μιλώντας για πολιτική τοξικότητα, δεν πάει το μυαλό του στους Χαρίτση, Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο. Μάλλον θα δυσκολεύτηκε να θυμηθεί τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος το βράδυ των εκλογών του Ιουνίου, είχε αρπάξει από τον λαιμό τον Πάνο Ρήγα και λίγο έλειψε να τον γρονθοκοπήσει. Εκτός κι αν η τοξικότητα αφορά μονάχα τη λεκτική και όχι την φυσική βία, οπότε πάμε πάσο. 

Η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη

Γιάννης Ντσούνος: «Οι φράσεις "αποστάτες, πέμπτη φάλαγγα" και όλα αυτά, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, από τον κύριο Κασσελάκη;»

Γιώργος Σταθάκης: «Δεν ξέρω πού να βρω - ποια είναι η "σταγόνα της στιγμής", αλλά θεωρώ ότι ως επικεφαλής και ως εκλεγμένος πρόεδρος μέσα από αυτή τη διαδικασία, εάν ήθελε μια άλλη στρατηγική, πιο ενωτική, πιο συμπεριληπτική, πιο ανοιχτή και με άλλη προοπτική, νομίζω ότι αυτό θα είχε φανεί από την επόμενη ημέρα».

Γιάννης Ντσούνος: «Πάντως, πριν λίγες ημέρες ήσασταν μαζί με όλους αυτούς τους συντρόφους και θέλω να αναφερθώ ιδιαιτέρως στον κύριο Πολάκη. Κασσελάκης, ίσον Πολάκης; Δηλαδή, υπάρχει μια διανδρία αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Σταθάκη;»

Γιώργος Σταθάκης: «Εγώ έχω μιλήσει εκτενώς στο γιατί η νέα ηγετική ομάδα, που είναι προφανώς ο κύριος Πολάκης, η κυρία Τζάκρη, ο κύριος Παππάς και αρκετοί άλλοι, γιατί κατά τη γνώμη μου αυτή η ηγετική ομάδα, είναι ηγετική ομάδα ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι προφανώς δεν μπορεί να απευθυνθεί σε αυτό το ευρύτερο πολιτικό φάσμα, από την ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο -ή όπως θέλετε ονομάστε το- ακριβώς γιατί είναι ένας πολιτικός λόγος, ο οποίος την περίοδο 2019-2023 οδήγησε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ εν πολλοίς - ως ένας από τους παράγοντες».

Γιάννης Ντσούνος: «Υπάρχει ένας διαγκωνισμός αυτή τη στιγμή, για το ποιοι είναι περισσότερο τοξικοί - ακούμε από τη μια και την άλλη πλευρά. Τοξικοί είστε αυτοί που φύγατε, ή εκείνοι που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Γιώργος Σταθάκης: «Εμείς που φύγαμε, είναι δύσκολο να βρείτε τοξικά πολιτικά στελέχη. Δεν πάει το μυαλό μου όταν μιλάμε για πολιτική τοξικότητα, ούτε στην κυρία Αχτσιόγλου, στον κύριο Χαρίτση ή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο».