Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -νυν μέλος του υπό διαμόρφωση πολιτικού φορέα των έντεκα- Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, στον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο. Κληθείς να σχολιάσει τους λόγους που οδήγησαν στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, ακολουθεί μια διαλυτική πορεία εκφυλισμού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αυτοί που αποχώρησαν, επέλεξαν να μην συμφιλιωθούν με αυτόν τον εκφυλισμό. Νωρίτερα σημείωσε ότι τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαν να δώσουν χρόνο, όταν η άλλη πλευρά τους αποκαλούσε υπονομευτές και πέμπτη φάλαγγα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου, ότι θα υπάρξουν περαιτέρω αποχωρήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή τη στιγμή, μια μερίδα στελεχών του κόμματος, δέχεται τις ίδιες προσωπικές επιθέσεις που δέχονταν εκείνα τα στελέχη που αποχώρησαν, ενώ παράλληλα διεξάγεται εναντίον τους μια επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα. Αυτό δεν μπορεί παρά να σκιαγραφεί τον de facto της εσωκομματικής αντιπολίτευσης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Διονύση Τεμπονέρα, αν και ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν τον ονομάτισε, ενώ και ο δημοσιογράφος δεν πίεσε για αποσαφήνιση της συγκεκριμένης δήλωσης. Κρίνοντας όμως από τα τεκταινόμενα της χθεσινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώθηκε και έφυγε την ώρα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μάλλον πρόκειται για μια ισχυρή ένδειξη ότι για αυτόν χτυπάει η καμπάνα. Οψόμεθα.  

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Πάνος Χαρίτος: «Έχω μιλήσει με κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα και πολλοί εκφράζουν τον εξής προβληματισμό και μου λέγανε: "με 45% στις εκλογές, δεν σηκώνεσαι να φύγεις. Μένεις στο κόμμα και το παλεύεις". Το ζυγίσατε, το μετρήσατε αυτό εσείς;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση. Και το ζυγίσαμε πολύ σοβαρά - κι αν θέλετε, ποιο είναι το κρίσιμο το οποίο έσπασε το πλαίσιο συνύπαρξης; Δεν μπορείς να δώσεις χρόνο, όταν από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζεσαι ως υπονομευτής και πέμπτη φάλαγγα. Εκεί είναι πια ένα όριο, άκουσα και τον κύριο Φάμελλο που είπε ότι "και παλαιά, με τον Αλέξη Τσίπρα, υπήρχαν διαφωνίες". Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν χαρακτήρισε κομμάτι της ηγεσίας, ως πέμπτη φάλαγγα. Αυτό είναι ένα όριο το οποίο πλέον σπάει οποιαδήποτε προσπάθεια σύνθεσης - ή έστω και κριτικής, δεν έχω πρόβλημα να είμαι σε έναν χώρο στη μειοψηφία. Ήμουν πολλά χρόνια στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ, στη μειοψηφία. Αλλά υπήρχε πάντα ένα πλαίσιο σεβασμού στην διαφορετική άποψη. Αυτό το διάστημα, είδαμε κυρίως προσωπικές επιθέσεις, είδαμε η πολιτική κριτική να απαντάται με προσωπικές επιθέσεις και δυστυχώς, αυτό βλέπουμε και αυτές τις ημέρες. Αλλά το λέω ξεκάθαρα ότι δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Πρώτα απ' όλα γιατί κανένας δεν ξέρει, ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Δηλαδή, μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις πολύ γρήγορα -ή λιγότερο γρήγορα- ανθρώπους που σήμερα είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους, να μας φέρουν σε έναν κοινό δρόμο. Εγώ δεν το κλείνω αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά αυτός ο δρόμος θα πρέπει να είναι ένας δρόμος σεβασμού, συνύπαρξης και στα πλαίσια μιας Αριστερής, προοδευτικής και συντροφικής στρατηγικής. Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει».

Πάνος Χαρίτος: «Αυτό θα μπορούσε να είναι η δική σας επιστροφή μελλοντικά, σε έναν ΣΥΡΙΖΑ υπό μια άλλη ηγεσία, ή θα μπορούσε να είναι και η απομάκρυνση ή αποχώρηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τη δεδομένη χρονική στιγμή;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις - και λέω φοβάμαι, γιατί θα γίνουν με άσχημο τρόπο, δηλαδή αποχωρήσεις οι οποίες θα προχωρήσουν στη βάση προσωπικών επιθέσεων, ανθρώπων που αυτή τη στιγμή δέχονται μια δολοφονία χαρακτήρα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θεωρούμε ότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πορεία διαλυτική, μια πορεία εκφυλισμού. Εμείς επιλέξαμε να μην συμφιλιωθούμε με αυτόν τον εκφυλισμό».