Το αποτύπωμα που έχουν αφήσει οι πολυδιασπάσεις του τελευταίο διαστήματος στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι ακόμα ισχυρό, καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις, οι οποίες αυτή τη φορά αφορούν πέντε μέλη της δημοφιλούς Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία είχε κληθεί να εξετάσει και τα αιτήματα των τεσσάρων διαγραφών στελεχών που είχε θέσει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Βέβαια και τα τέσσερα αυτά στελέχη αποτελούν παρελθόν, πλέον, για την Κουμουνδούρου. 

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Ερρίκος Βεντούρας, Σταμάτης Σακελίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Κατερίνα Κύρου. Να σημειωθεί πως τα παραπάνω πέντε πρόσωπα συσπειρώνονται στην τάση της «Ομπρέλας», σημαντικό κομμάτι της οποίας έχει ήδη αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο και κυριότερο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε ότι πλέον δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, της οποίας το κύρος έχει καθοριστικά υπονομευτεί. Αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε τις παραιτήσεις μας από την Επιτροπή, ώστε να μη συμβάλουμε κι εμείς σε διαδικασίες που δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό κόμμα».